Soupeře přemohli až ve zlepšené druhé půli
Klub

Soupeře přemohli až ve zlepšené druhé půli

Redakce

Ve víkendovém přípravném utkání boleslavští sedmnáctiletí mladíci na domácí umělé trávě porazili své vrstevníky z pražského Meteoru až po zlepšeném výkonu v druhém poločase.

První poločas se odehrál bez jediného vstřeleného gól. Blíže ke skórování byli fotbalisté Meteoru, ale v koncovce byli často nepřesní, a když už zamířili přesně, tak boleslavský gólman Hartych byl na místě.

Druhý poločas po početném prostřídání sestavy si Boleslavští vynutili převahu a tu zaslouženě vyjádřili třemi góly.
Ve 49. minutě kombinační akci středem hřiště završil po spolupráci s Křižákem gólově Gombáš, který prostřelil pražského brankáře - 1:0.
V 61. minutě po Vajglově dlouhém míči Provazník uspěl v souboji se soupeřovými stopery a po sóle proti brankáři zvýšil boleslavské vedení na 2:0.
V 80. minutě předvedli boleslavští dorostenci ukázkovou kombinaci po levé straně hřiště, kdy míč putoval od Kučery přes Gombáše k Moravčíkovi, po jehož centru Provazník nahrál Buchlovskému a ten skóroval na 3:0.

Trenér boleslavských dorostenců Michal Kolčava byl i při jasné výhře zklamaný z herního projevu svých svěřenců: „Výsledek utkání je jedna a předváděná hra druhá věc. S prvními padesáti minutami nemůžu být vůbec spokojený. Motorlet si vypracoval více šancí a my jen díky brankáři Hartychovi, nebo nepřesnosti střelců hostů neprohrávali. Chyběla nám zejména přesnost, byli jsme zbrklí a v obranné fázi velmi nedůrazní. Někteří hráči podali velmi slabé výkony. V padesáté minutě po vystřídání se naše hra rapidně změnila a do konce utkání jsme Motorlet přehrávali. Výsledkem byly tři vstřelené branky."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Hartych (41. Barták) - Zmij (41. Simon), Horák (61. Kučera), Mísař (41. Kalabis), Vajgl - Pour (48. Buchlovský), Strouhal (48. Milner) - Čech, Majer (48. Gombáš), Bičiště (48. Moravčík) - Para (48. Provazník).

Góly: 49. Gombáš, 61. Provazník, 80. Buchlovský

Fanshop banner