Šedesát minut dobrého výkonu na výhru nestačilo
Klub

Šedesát minut dobrého výkonu na výhru nestačilo

Redakce

Podle trenéra Martina Svědíka boleslavské mužstvo ve střetnutí s Teplicemi pracovalo šedesát minut dobře, přesněji do inkasovaného gólu, který však hráčům nečekaně moc pochroumal sebevědomí a herní jistotu. Zápas pak dohráli v útlumu a brali pouze bod za nerozhodný konečný výsledek.

„Teplice jsou dobře konsolidované v defenzívě a my jsme navíc prvních patnáct minut nebyli úspěšní ve sbírání odražených balonů. Potom jsme se zlepšili, z čehož pramenila i naše vedoucí branka. Vstřeleným gólem se mužstvo psychicky zvedlo a dohráli jsme poločas dobře, jenom chybělo zvýraznění vedení druhým gólem. Dobře jsme pokračovali i v začátku druhé půle, ale nedali jsme šanci Vukadinovičem. Inkasovaný vyrovnávací gól mužstvo poznamenalo tak, že to z naší strany bylo herně hodně špatné," popsal boleslavský Martin Svědík své dojmy s průběhu remízy proti Teplicím.
Neleží na boleslavských hráčích deka z vědomí černé série neúspěchů přetrvávající od loňského října až do letošních ligových bojů? To si Martin Svědík nemyslí: „V kabině neslyším, že by se někdo o sérii nevyhraných zápasů bavil, i když možná to trochu malý vliv může na někoho mít, ale domnívám se, že hráč nemůže jít na hřiště s tím, že má překazit nějakou sérii, má hrát naplno v každém zápase, nějaká statistika hráče nemůže omlouvat."
Martin Svědík
cítí, že s psychikou boleslavských fotbalistů bude mít hodně práce. „Šedesát minut mužstvo pracovalo dobře, ale s tou situací, že když dostalo gól a přestalo se mu dařit, musíme něco dělat."
A co to bude?
„Věděli jsme, že v úvodu jarní ligové sezóny zápasy se sedmou Karvinou a šestými Teplicemi nebudou lehké. Do dalšího zápasu v Hradci je daleko, abych mohl říct, zda sestava zůstane stejná, nebo uděláme změny. Rozhodnu se, až si remízu s Teplicemi vyhodnotíme, a potom také bude záležet na zdravotním stavu hráčů."

Teplický trenér Daniel Šmejkal remízu z Mladé Boleslavi bral: „Nevstoupili jsme do utkání špatně, ale udělali individuální chybu a dostali gól, po kterém Boleslav kontrolovala hru a naštěstí pro nás další šanci neproměnila. To bylo důležité, že jsme nedostali druhý gól, a když se nám ve druhém poločase podařilo vyrovnat, měli jsme i šanci na úplné zvrácení utkání v náš prospěch. Konečná remíza však je spravedlivá."

Fanshop banner