Do ligového jara vstoupili bojovně a se ziskem dvou bodů
Klub

Do ligového jara vstoupili bojovně a se ziskem dvou bodů

Redakce

Úvodní duel jarní mistrovské sezóny starším dorostencům vyšel jen zčásti podle jejich představ a potřeb. O vítězství přišli v poslední minutě, kdy soupeř vyrovnal, což vzápětí trochu napravili úspěchem v pozápasovém penaltovém rozstřelu, v němž si připsali důležitý bonusový bod v boji o záchranu v celostátní lize starších dorostenců U19.

Do prvního poločasu oba týmy vletěly s ofenzivní chutí. Po vyrovnané desetiminutovce převzali kontrolu nad hrou Boleslavští a často se pokoušeli o střelbu. Už v 5. minutě Daniel Novák nastřelil brankáře. Ve 12. minutě Machů rozehrál první boleslavský roh, který Husenský hlavou prodloužil ke vzdálenější tyči na Komárka a ten z těžkého úhlu branku netrefil. Ve 14. minutě Procházkovu ránu opavský brankář Mosler vyrazil mimo tyče své branky. Podobně si poradil o tři minuty později se zakončením Davida Nováka.
Ve 22. minutě Boleslavští nevyužili dva slepené rohy. Ve 27. minutě zahrozili Opavští, ale s Hurtovou nedůraznou střelou si brankář Mikulec poradil. Ve 29. minutě centr Jakuba Nováka usměrnil Machů hlavou nepřesně. V příští minutě Opavští zaútočili z levé strany a jejich nebezpečnou akci zastavil až Mikulec. Ve 32. minutě Jakub Novák zaváhal uvnitř vlastního vápna, Socha mu snadno sebral míč, ale naštěstí pro Boleslav Mikulcovu branku v jasné šanci minul.
Ve třetí čtvrthodině byli blíže gólovému úspěchu Opavští, kteří hrozili rychlými útoky. Ve 43. minutě kopali svůj první roh a po jeho rozehrání se tečovaná rána otřela o pravou tyč boleslavské branky. V poslední minutě poločasu boleslavský kapitán Vejr obehrál protihráče a od koncové lajny přihrál před opavskou branku, ale spoluhráče nenašel.

Druhý poločas byl vyrovnanou a neúprosnou bitvou o každý míč, o každý metr hrací plochy. Úsilí boleslavských dorostenců vykročit hned v prvním mistráku zdárně za záchranou bylo zřejmé a sympatické. Opavský soupeř jim to však nemínil usnadnit. Dvě minuty po změně stran boleslavský útok zakončil David Novák ranou do gólmana. V 50. minutě opavský Fusek z pár kroků minul boleslavskou branku, a protože se tak stalo za přispění obránce, následoval opavský roh a hlavička těsně vedle Mikulcovy branky. V 55. minutě po parádním centru Davida Nováka z levé strany Machů hlavičkoval nad soupeřovu branku. V 71. minutě další výtečný centr Davida Nováka hlavičkoval z nadějné pozice Vejr, ale protože byl tísněn obráncem, opavskou branku netrefil.
V 74. minutě Fingerhut odcentroval z pravé strany a Daniel Novák potvrdil svoji formu ze zimní přípravy, když nekompromisním a přesným volejem k pravé tyči zařídil Boleslavi vedení - 1:0.
V následující minutě Opavští získali roh, ale Boleslavští se mu ubránili. V 82. minutě Machů z dvaceti metrů jen těsně minul Moslerovu branku. Opavští odpověděli v 86. minutě, kdy Socha střelou z vápna jen o pár centimetrů netrefil pravý horní růžek Mikulcovy branky. Když už se zdálo, že Boleslavští těsné vedení uhájí, promarnili ho.
V 90. minutě Opavští vhazovali aut na úrovni boleslavské šestnáctky, na jejímž kraji nechali boleslavští obránci soupeře prodloužit zdánlivě nevinný oblouček před branku, kde nedostatečně pokrytý náhradník Veselý, který byl na hřišti necelých deset minut, šťastnou hlavičkou vyrovnal - 1:1.
Rozhodčí Řeháček ani nenechal zahájit hru ze středového kruhu a utkání ukončil. Neboť skončilo bez vítěze, následoval penaltový rozstřel o bonusový bod a ten si nakonec připsali Boleslavští.

Penaltový rozstřel FK Mladá Boleslav U19 - SFC Opava 4:3, v němž byl nejvýraznější osobností boleslavský gólman Petr Mikulec, začali Opavští a následně zahajovali i každou sérii.
V první sérii autor vyrovnávacího gólu Veselý i boleslavský Koubek dali - 1:1.
V druhé, a jak se později ukázalo rozhodující, sérii Kellerovu střelu k levé tyči boleslavský gólman Mikulec chytil a boleslavský střelec Mansfeld byl úspěšný - 2:1.
Ve třetí sérii uspěli oba exekutoři, opavský Dybal i boleslavský Machů - 3:2.
Ve čtvrté sérii Litwiakovu ránu k pravé tyči boleslavský gólman Mikulec chytil a podobně si se střelou Daniela Nováka poradil i opavský brankář Mosler - 3:2.
V páté sérii opavský Hartmann i boleslavský Klíma skórovali - 4:3.

Trenéra boleslavských dorostenců Martina Mrvíka mrzela nervozita jeho svěřenců: „Dnes bylo k vidění spíše bojovné a soubojové utkání. Herně byl náš výkon podprůměrný. Přispěla k tomu zbytečná nervozita z prvního mistrovského utkání. V prvním poločase jsme byli málo agresivní a prohrávali většinu odražených míčů. Nepřesností a zbrklostí bylo v naší hře až moc. Ve druhé polovině se tato činnost mírně zlepšila a nakonec se nám podařilo vstřelit kýženou branku. Když jsme již sahali po třech bodech, dostali jsme v poslední vteřině naprosto zbytečnou branku. Jsem rád, že se podařilo chlapce na penalty probudit a v penaltovém rozstřelu zvítězili. V našem postavení je každý uhraný bod dobrý a proto i dnes dva body bereme."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Mikulec - Jakub Novák (35. Fingerhut, 89. Mansfeld), Kuchař, Klíma, Procházka - Komárek, Husenský (56. Šimon) - David Novák, Machů, Daniel Novák - Vejr (90. Koubek).

Sestava SFC Opava U19: Mosler - Hájek (46. Fusek), Keller, Štefka, Hurta (78. Hartmann) - Rychlý, Kuzník (83. Litwiak) - Musila, Schlossár (75. Dybal), Socha - Vrána (83. Veselý).

Góly: 74. Daniel Novák - 90. Veselý

ŽK: Procházka, Daniel Novák (oba MB)

Rozhodčí: Řeháček - Svoboda, Trumpus

Diváků: 65

Fanshop banner