Na olomouckého soupeře nestačili
Klub

Na olomouckého soupeře nestačili

Redakce

V zápase počítaném do Memoriálu Vlastislava Marečka boleslavští sedmnáctiletí dorostenci vůbec nestačili svým olomouckým vrstevníkům, kteří je herně předčili a navíc po prvním inkasovaném gólu vůči nim měli neúměrně přehnaný respekt.

První poločas Boleslavští jasně prohráli, neboť nestačili v osobních soubojích na soupeře, který si mnohem lépe rozuměl s míčem. Ve 3. minutě se sice boleslavský Provazník dostal středem do střelecké příležitosti, ale nastřelil olomouckého brankáře. Potom převzali iniciativu Olomoučtí.
V 5. minutě boleslavský obránce Kučera podklouzl, a protože jej stoper Horák včas nezajistil, tak se míče zmocnil olomoucký hráč Galus a střelou na zadní tyč dal gól na 1:0.
Po obdržené brance padla na boleslavské hráče deka a v konfrontaci s protivníkem propadali ve všech herních činnostech.
Ve 22. minutě boleslavští obránci nestačili protihráčům, za což je druhým gólem potrestal Langer - 2:0.
Ve 34. minutě se k odraženému míči dostal Kratochvíl a než stihli boleslavští hráči reagovat, trefil se do horního rohu Bartákovy branky - 3:0.

Ve druhém poločase se sice výkon boleslavského družstva zlepšil, přesto si Olomoučtí vypracovali podobné množství šancí, jako před přestávkou, ovšem s tím rozdílem, že tentokrát ani jednu neproměnili v gól. Ve 46. a v 53. minutě především proto, že střelci minuli boleslavskou branku. Skórovat se povedlo naopak Boleslavi, pohříchu však jenom jednou.
V 54. minutě po spolupráci s Buchlovským si zaběhl Křižák za olomouckou obranu a úspěšně přehodil brankáře Markoviče - 3:1.
V 68. minutě olomoucký útok skončil střelou do připraveného Bartáka.

Trenér boleslavských dorostenců Michal Kolčava viděl u svých svěřenců spoustu nedostatků: „Narazili jsme na nejlepší tým v naší dosavadní přípravě, což jsme poznávali od počátečního hvizdu. Po celé utkání byli domácí lepším týmem a zaslouženě vyhráli. První poločas jasně dominovali a výsledek odpovídal dění na hřišti. My jsme nebyli mentálně připraveni a po prvním obdrženém gólu a prohraných osobních soubojích se náš respekt k soupeři ještě zvýšil. Zaostávali jsme zejména v osobních soubojích, práci s míčem a měli špatný pohyb. Do druhého poločasu po změnách v sestavě jsme výkon zlepšili, byli jsme rovnocennějším soupeřem a vstřelili i branku. Domácí si přesto vypracovali tři vyložené šance. Střídající hráči většinou předvedli lepší výkony, než hráči v prvním poločase. Utkání nám ukázalo, v čem máme proti těm nejlepším týmům rezervy, a v čem je potřeba dále intenzivně pracovat. Takových to utkání potřebujeme hrát co nejvíce."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Barták - Kučera (67. Mísař), Horák, Kalabis, Moravčík - Strouhal (41. Gombáš), Buchlovský (72. Čech) - Milner (41. Majer), Provazník, Bičiště (41. Křižák), Para (67. Vajgl).

Sestava SK Sigma Olomouc U17: Markovič - Kratochvíl, David, Aujeský, Béňa, Macháček (57. Ždánský), Grygar, Langer (48. Řípa), Grečmal (61. Durčák), Galus, Raab (48. Cikryt).

Branky: 5. Galus, 23. Langer, 35. Kratochvíl - 54. Křižák.

Fanshop banner