O zasloužené výhře rozhodli za půl hodiny
Klub

O zasloužené výhře rozhodli za půl hodiny

Redakce

V utkání Memoriálu Vlastislava Marečka boleslavští šestnáctiletí dorostenci proti olomouckým protivníkům rozhodli dvěma góly v první půlhodině. Po přestávce své vedení uhájili, i když dohrávali bez vyloučeného Václava Sládka.

První poločas začali Boleslavští velmi dobře a brzy šli do vedení.
V 6. minutě Sládkův trestný kop z levé strany proletěl houštinou protihráčů i spoluhráčů a nikým netečován skončil v síti - 0:1.
Olomoučtí odpověděli v následující minutě rychlou křídelní akci, ovšem proti jejímu zakončení bezchybně zasáhl brankář Štipl. V 19. minutě Olomoučtí rozehráli povedeně trestný kop, ale v zakončení jejich útočník minul Štiplovu branku.
Ve 24. minutě Graclův trestný kop Šmejda hlavou usměrnil přesně do olomoucké branky - 0:2.
Ve 38. minutě Sládkem dobře rozehranou standardní situaci od vzdálenější tyče vyrazil olomoucký gólman. Ve 40. minutě boleslavský útok po levé straně odtáhl Mašek, ale jeho nebezpečný centr v soupeřově pokutovém území nikdo ze spoluhráčů nevyužil a Olomoučtí se tak lehce ubránili.

Ve druhém poločase už gól nepadl, i když příležitosti měly oba týmy. Ve 49. minutě po spolupráci s Vozábem minul olomouckou branku Blažíček. V 56. minutě nebezpečně zaútočili Olomoučtí, ale jejich střelecký pokus se mezi tyče boleslavské branky nevešel. V 59. minutě Vozáb pronikl do olomouckého pokutového území, jeho střela však těsně minula levou tyč. V 72. minutě Šmejda nedovoleně atakoval olomouckého útočníka a z nařízeného pokutového kopu soupeř nastřelil tyč Štiplovy branky. Dvougólové vedení Boleslavi tak zůstalo bez změny.
V 74. minutě po zcela zbytečném zákroku boleslavský střední záložník Sládek viděl podruhé v krátké době žlutou kartu (poprvé byl napomínaný v 68. minutě) a musel předčasně ze hry. Závěrečné minuty Boleslavští zvládli i v oslabení, dokonce byli blízko třetímu úspěchu. Dvě minuty před koncem po Maškově trestném kopu Vozábovo efektní zakončení nůžkami bohužel gólem neskončilo.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Páník: „Brzy jsme se dostali do vedení, když se krásně trefil Sládek. Tento hráč odehrál velmi povedené utkání a je velká škoda, že se nechal zbytečně ke konci zápasu vyloučit. V průběhu prvního poločasu jsme si vypracovali několik dobrý možností ke skórování. Naši další branku přidal po standartní situaci hlavou Šmejda. Defenzivní činnost družstva byla dostatečně kompaktní a soupeře jsme příliš do zakončení nepouštěli. Velmi dobré výkony předvedli oba stopeři, kteří svým důrazem drželi obranu pevnou. Ve druhém poločase byl častěji u míče soupeř, ale opět bez nějakých vážnějších šancí. Naše ofenzivní akce začaly postrádat přesnost a ubylo také šancí před brankou Sigmy. V závěru zápasu mohli domácí snížit z pokutového kopu, ale nastřelili pouze tyč. Brankář Štipl udržel velmi cenné čisté konto a svým spolehlivým výkonem přispěl k našemu vítězství."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Štipl - Velechovský, Chleborád, Šmejda, Baborák - Žádný, Sládek - Vozáb, Gracl (41. Blažíček), Motyčka (51. Gracl) - Havlina (35. Mašek)

Góly: 6. Sládek, 24. Šmejda.

ČK: Sládek v 74. minutě

Fanshop banner