Jarní mistrovskou sezónu zahájíme v Karviné
Klub

Jarní mistrovskou sezónu zahájíme v Karviné

Redakce

Utkání 17. kola ePojisteni.cz ligy MFK Karviná - FK Mladá Boleslav se hraje v neděli 19. února 2017 od 14 hodin na Městském stadionu v Karviné. Za žádným jiným ligovým soupeřem to boleslavští fotbalisté nemají tak daleko, jako na úvod letošní jarní sezóny a do přibližně 450 kilometrů vzdáleného dějiště tohoto střetnutí proto odcestují již v sobotu.

Mladá Boleslav se utkala s Karvinou o prvoligové body zatím pouze jednou a v hodně smolném střetnutí v sobotu 13. srpna 2016 prohrála 1:2. Boleslavští totiž velkou herní převahu vyjádřili pouze jedním gólem Rady těsně před přestávkou a krátce po ní dvakrát inkasovali od Janečky (v 58. min.) a od Šislera (v 59. min.). Ve zbylé půlhodině byla boleslavská snaha po obratu skóre či alespoň vyrovnání marná.
Letošní boleslavská sestava bude z poloviny jiná v porovnání s tou z loňského srpna. Tehdy Boleslav hrála proti Karviné ve složení: Diviš - Pauschek (81. Takács), Kúdela, Hůlka, Fleišman - Jánoš, Rada - Vukadinovič (71. Klobása), Magera, Kalabiška (65. Přikryl) - Chramosta. Letos budou jistě chybět Diviš, Kúdela, Kalabiška, Rada, Hůlka, nejspíše i Klobása a možná také Chramosta. „Zranil se v posledním přípravném utkání proti Táborsku, kdy jsme jej museli vystřídat již v desáté minutě a jeho případná absence nám komplikuje ofenzívní plány," prohlásil boleslavský trenér Martin Svědík.
Před půl rokem hrála Karviná proti Boleslavi v sestavě: Laštůvka - Janečka, Dreksa, Hošek, Eismann - Šisler (89. Panák) - Zelený, Moravec, Budínský (84. Košťál), Voltr - Jurčo. Tým v zimě opustili Dreksa, Zelený a Voltr.

Před šestnácti lety ve druhé lize Boleslavští v Karviné dvakrát neuspěli. V kalendářním roce 2000 na jaře i na podzim jsou v archívu zapsané shodné výsledky Karviná - Boleslav 2:0.
Na podzim 2015 svedl Karvinou a Boleslav proti sobě los osmifinále českého poháru. Tehdy se o postup hrálo ve dvou zápasech, oba Boleslav vyhrála. První v Karviné 1:0 a druhý doma 3:0. Boleslav po postupu přes Karvinou v dalším pohárovém programu postupně přemohla Hradec Králové, Plzeň, Jablonec a radovala se ze zisku trofeje MOL Cup 2015-16.

Boleslavští v zimním přípravném období na začátku kalendářního roku 2017 z jedenácti utkání devět vyhráli, v jednom remizovali a v jednom prohráli při celkově výrazně aktivním skóre 26:8. Nejvíce gólů nastříleli Jan Chramosta a Miljan Vukadinovič, každý z nich se trefil čtyřikrát. Nečas dal tři góly, Matějovský skóroval dvakrát a Da Silva, Fabián, Fleišman, Jánoš, Magera, Mareš, Mebrahtu, Pauschek, Přikryl, Stronati, Takács, Železník přidali po jednom gólu, jeden na boleslavské konto přidal liberecký Bartošák trefou do vlastní branky.

Karvinští v deseti zimních přípravných zápasech třikrát vyhráli, čtyřikrát remizovali a třikrát prohráli. Postupně porazili Skalicu 2:1, podlehli Žilině 0:3, vyhráli nad Chorzówem 1:0, ve druhém střetnutí se Žilinou vyhráli 3:1, remizovali s Ružomberokem 0:0, rekordně padli s Baníkem Ostrava 0:5, na tureckém soustředění remizovali s Poltavou 0:0, prohráli s Bialystokem 2:3, remizovali s Tuzlou 1:1 a v poslední přípravě na domácím hřišti remizovali s Opavou 2:2. Karvinským zimním králem kanonýrů byl Wágner se třemi góly, dvakrát se trefili Puchel a Moravec, po jednom gólu dali Hošek, Budínský, Bariš a Duda.

Kompletní program 17. kola české ePojisteni.cz ligy 2016-17
Sobota 18. února od 15,30 hodin FK Teplice - FC Zbrojovka Brno
Sobota 18. února od 15,30 hodin 1. FC Slovácko - FK Jablonec
Sobota 18. února od 16,30 hodin SK Slavia Praha - FC Vysočina Jihlava
Sobota 18. února od 18,45 hodin FC Viktoria Plzeň - 1. FK Příbram
Neděle 19. února od 14 hodin MFK Karviná - FK Mladá Boleslav
Neděle 19. února od 14 hodin FC Hradec Králové - FK Dukla Praha
Neděle 19. února od 17,30 hodin AC Sparta Praha - Bohemians Praha 1905
Pondělí 20. února od 17 hodin FC Slovan Liberec - FC Fastav Zlín

Fanshop banner