Na zdařilém startu do ligového jara z mnoha důvodů hodně záleží
Klub

Na zdařilém startu do ligového jara z mnoha důvodů hodně záleží

Redakce

Utkání 17. kola ePojisteni.cz ligy MFK Karviná - FK Mladá Boleslav, které je na programu v nedělním odpoledni 19. února 2017 od 14 hodin na Městském stadionu v Karviné, je pro mladoboleslavské fotbalisty velmi důležité z několika důvodů.

Je premiérovým duelem o ligové body pod novým trenérem Martinem Svědíkem a zároveň startem do jarní soutěžní sezóny, jejíž úspěšnost se bude odvíjet od toho, zda se úvodní zápas povede či nikoliv. S tím úzce souvisí očekávání, že boleslavští fotbalisté nebudou na jaře pokračovat v duchu zpackaného závěru loňského podzimu.
Boleslav totiž ukončila podzimní sezónu 2016 černou sérií šesti nevyhraných ligových zápasů. Postupně remizovala na domácím hřišti s Brnem 3:3, potom prohrála nejprve doma se Zlínem 1:2 a následně také v Jihlavě 1:2, remizovala opět doma s Plzní 0:0, prohrála v pražském Edenu se Slavií 1:2, načež doma ztratila další body šokující remízou s poslední Příbramí 2:2. Z předchozího výčtu vyplývá, že naposledy ligový duel vyhrála v pátek 14. října 2016 ve vršovickém Ďolíčku nad Bohemians 3:1. Z ligového vítězství a zisku tří bodů se tedy boleslavští fotbalisté a jejich příznivci neradovali dlouhé čtyři kalendářní měsíce.

Fanshop banner