V sedmém přípravném zápase remizovali a stále drží zimní neporazitelnost
Klub

V sedmém přípravném zápase remizovali a stále drží zimní neporazitelnost

Redakce

V sedmém přípravném utkání změřili boleslavští dorostenci síly s plzeňskými vrstevníky a rivaly z celostátní dorostenecké ligy. V oboustranně bojovném a vyrovnaném utkání inkasovali v závěru první půlky z pokutového kopu a stav srovnali Vejrovou střelou po přestávce. Ani v sedmém přípravném utkání tak neokusili porážku.

Vstup do utkání patřil boleslavským dorostencům. Již ve 2. minutě po rohovém kopu zprava Machů našel na hranici šestnáctky Vejra, který bez přípravy vystřelil ke vzdálenější tyči, odkud plzeňští obránci odvrátili střelu na roh. I tomu se Plzeňští ubránili. V 5. minutě získal za půlkou míč Daniel Novák a samostatnou akci zakončil z dvaceti metrů střelou, kterou plzeňský gólman vytáhl mimo tyče. Z následného rohového kopu vytvořil Machů v šestnáctce domácích závar, ale po několika marných boleslavských pokusech o dorážku se Plzeňští nakonec ubránili. V 6. minutě přenesl perfektně míč doleva za plzeňské beky Klíma na rozběhnutého Machů a ten se dvakrát neúspěšně pokoušel prostřelit u bližší tyče plzeňského gólmana. V 9. minutě Klíma přihrál opět doleva Machů, který dal Danielu Novákovi, jehož centr od plzeňské branky obránci odvrátili.
V 16. minutě poprvé zahrozili Plzeňští. Po přetaženém centru zprava hlavičku nehlídaného útočníka odvrátil Klíma na roh. Další akci Boleslavští kombinačně rozvinuli v 25. minutě. Zleva zaútočili Machů s Procházkou, ten ještě přihrál Danielu Novákovi, ale po jeho centru Jakub Novák uvnitř soupeřovy šestnáctky prováhal vhodný okamžik k zakončení. Ve 27. minutě odraženou střelu Daniela Nováka zkoušel dorazit Vejr, ale zblokovaný míč skončil v zámezí.
Ve 32. minutě po faulu Vejra zahrávali Plzeňští trestný kop ze třiceti metrů. Boleslavští se ve vlastní šestnáctce nezorientovali a tak centr našel osamoceného plzeňského útočníka, jehož zakončení hlavou brankář Mikulec jen s obtížemi vytěsnil mimo tyče. Ve 35. minutě plzeňský útočník individuální průnik mezi boleslavskými beky zakončil ranou těsně podle gólmana Mikulce i vedle branky. Ve 40. minutě po centru Machů hlavičkoval Vejr mimo plzeňskou branku.
Ve 43. minutě nezachytil Klíma vysoký centr zleva, útočník soupeře vběhl do boleslavské šestnáctky, kde jej Klíma fauloval a rozhodčí nařídil pokutový kop, který Vais proměnil ve vedoucí branku - 1:0.

Do druhé poloviny utkání Boleslavští vstoupili opět aktivně. Hned ve 46. minutě Komárek nacentroval doleva a Daniel Novák z hranice šestnáctky orazítkoval bližší tyč plzeňské branky. V 57. minutě si Mansfeld vyměnil míč s Jakubem Novákem a kolmou přihrávkou hledal v plzeňské šestnáctce Komárka, ale u míče byl dříve plzeňský brankář. V 60. minutě po Vejrově zblokované střele dorážel Šimon míč mimo branku.
V 67. minutě po spolupráci s Koubským si připravil střeleckou pozici Vejr a zamířil přesně ke vzdálenější tyči plzeňské branky - 1:1.
V 76. minutě byl v plzeňském pokutovém území beztrestně sražen Daniel Novák. V 87. minutě rozjeli akci Mansfeld s Chládkem, ten posunul míč před plzeňskou branku, kde před dobíhajícím Šimonem zasáhl gólman.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík byl spokojený s úrovní přípravného duelu: „Sehráli jsme dobré utkání s velmi kvalitním týmem. Hra měla tempo a byl k vidění kvalitní fotbal. Prvních pětadvacet minut jsme byli lepším týmem a předváděli, co si představuji a čím bychom se měli prezentovat v soutěži. Nevyužili jsme tři velké šance. V další části jsme lehce polevili, toho soupeř využil, zatlačil nás a připravil si brankové příležitosti. Poločas jsme nakonec prohráli darovaným pokutovým kopem. Do druhé poloviny jsme vstoupili opět aktivně a po tlaku vyrovnali stav utkání. V závěru se hra opět vyrovnala a žádný tým si větší šanci již nepřipravil. Celkově mám z utkání dobrý pocit hlavně z jeho úvodu. Je třeba tento herní projev přenést do větší části utkání."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Mikulec (46. Zeman) - Jakub Novák (58. Koubský), Kuchař, Klíma, Procházka - Komárek (69. Komma), Husenský (58. Šimon) - Fingerhut (46. Mansfeld), Machů (69. Hajdo), Daniel Novák (84. Fingerhut) - Vejr (69. Chládek).

Sestava FC Viktoria Plzeň U19: Šampalík - Svoboda, Šťastný, Čihák, Bartůněk (60. Holík) - Řezáč (46. Petr), Pavlík - Vilček (46. Pihrt), Vais, Pfeifer - Kepl (60. Arzberger).

Branky: 43. Vais (z pokutového kopu) - 67. Vejr

Fanshop banner