Kvalitní a dramatický fotbal bez vítěze
Klub

Kvalitní a dramatický fotbal bez vítěze

Redakce

Utkání šestnáctiletých fotbalistů započítávané do Memoriálu Vlastislava Marečka bylo kvalitním a dramatickým představením bez vítěze. Každý ze soupeřů se gólově prosadil pouze jednou v prvním poločase.

Do utkání boleslavští dorostenci vstoupili s velkou ofenzivní chutí. Již v 1. minutě po Plotnárkově centru z pravé strany se v dobré pozici ocitl Stanislav, ale jeho zakončení postrádalo razanci. Soupeř odpověděl ve 4. minutě útokem středem hřiště a střelou, kterou Kocmich vyrazil na roh. V 11. minutě Sládek poslal časovanou přihrávku mezi obránce na Havlinu, toho však v šanci vychytal frýdeckomístecký brankář. O minutu později se na levé straně Stanislav zbavil obránce, ale gólmana nepřekonal. V 17. minutě krásná boleslavská akce Maška se Skramuským skončila pouze rohovým kopem.
Ve 28. minutě Chleborád získal míč na polovině hřiště, narazil si s ho Plotnárkem a předložil do vyložené šance Maškovi, který ji proměnil - 1:0.
Ve 30. minutě frýdeckomístecký soupeř zaútočil po levé straně a po přihrávce pod sebe střílející hráč naštěstí mířil nad boleslavskou bránu. Ve 34. minutě Mašek našel krásnou přihrávkou za obranu rozběhnutého Plotnárka, jeho zakončení však bylo málo důrazné a gólem neskončilo. Ve 38. minutě rohový kop Maška skončil na břevně a následné Plotnárkovo akrobatické zakončení nůžkami zase nad brankou.
Ve 39. minutě Boleslavští rychlý protiútok pokazili nepřesnou přihrávkou, soupeř získal snadno míč a následný centr Kocmich neudržel v rukavicích, čímž Frýdeckomísteckým umožnil dorážku a velmi laciné vyrovnaní - 1:1.

Druhý poločas byl na rozdíl od prvního, v němž Boleslavští soupeře přehrávali, herně vyrovnanější a tak nebylo divu, že se na remízovém skóre nic nezměnilo. Ve 43. minutě po faulu na Maška trestný kop z velmi nadějné pozice poslal Plotnárek nad branku. Ve 45. minutě boleslavskou kombinaci středem hřiště střelecky završil Mašek, gólman soupeře byl však na místě. V 62. minutě po Maškově centru a Velechovského zakončení hlavou se opět vyznamenal frýdeckomístecký brankář. V 72. minutě se Frýdeckomístečtí po autovém vhazování dostali do šance, kterou jim však překazil brankář Štipl. V 75. minutě Skramuský poslal míč po lajně za obranu, ale po Vozábově centru Mašek v dobré pozici netrefil ideálně balon a z šance nic nebylo. V 78. minutě Maškem rozehranou standardní situaci Šmejda hlavou neproměnil.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Páník se musel smířit s remízou: „Utkání nabídlo velmi zajímavou podívanou a bylo dramatické až do konce. V prvním poločase byl výkon boleslavského družstva jedním z nejlepších, jaké letos předvedlo. Soupeř se v podstatě pouze bránil našim ofenzivním akcím. Opět jsme však měli problém dostat míč do sítě. Ze spousty šancí se ujala pouze ta, kterou rozběhl stoper Chleborád a velkou možnost už musel proměnit Mašek. Po dalších příležitostech Havliny, Stanislava, Plotnárka a Maška inkasovaná branka v poslední minutě poločasu všechny pochopitelně mrzela. Druhá půle byla již vyrovnanější a i soupeř měl několik nebezpečných akcí. Vítěznou branku však žádné družstvo již nepřidalo a tak zápas skončil remízou."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Kocmich (41. Štipl) - Baborák, Chleborád, Šmejda, Skramuský - Žádný (51. Gracl), Sládek - Plotnárek (71. Motyčka), Mašek, Stanislav (41. Vozáb) - Havlina (61. Velechovský).

Gól FK MB U16: 28. Mašek

Rozhodčí: Kuka - Nejedlo, Kuba

Diváků: 40

Fanshop banner