Sedmnáctiletí jasně vyhráli domácí utkání
Klub

Sedmnáctiletí jasně vyhráli domácí utkání

Redakce

Sedmnáctiletí boleslavští dorostenci vysoko přehráli moravskoslezského protivníka ve střetnutí z programu Memoriálu Vlastislava Marečka. Při pěti úspěšných trefách se dvakrát do střelecké bilance zapsal Vladimír Para.

V prvním poločase byl obraz hry vyrovnaný. I když se Boleslavští v úvodních minutách rozjížděli pomalu, tak nakonec po zásluze vyhráli výrazným rozdílem. Již v 18. minutě Para zužitkoval napadání soupeře gólově. Boleslavští potom před koncem poločasu zahodili další dvě vyložené šance.
Do druhého poločasu vstupovali pouze s nejtěsnějším vedením, ale velmi aktivně a dvěma góly v šesti minutách prakticky rozhodli o osudu utkání. Nejprve skóroval Gombáš a po něm přidal svůj druhý zásah v tomto utkání Para. V závěrečné desetiminutovce Majer a Vajgl soupeře dorazili a dali konečnému výsledku podobu jasné výhry 5:0.

Trenér boleslavských dorostenců Michal Kolčava chválil i káral: „Jsem spokojený s přístupem hráčů. Měli jsme pomalejší rozjezd, poměrně jsme dost kazili a byli nepřesní. Postupem času jsme se v těchto činnostech zlepšili a začali soupeře přehrávat. Více jsme si vážili míče. V druhém poločase po vstřelení třetí branky hra upadla a hrál se fotbal nahoru - dolů, při kterém hráčům chybělo více klidu na míči. Jsem rád za větší počet vstřelených branek i za některé pohledné akce, které vyplynuly z nacvičených věcí."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Hartych - Kučera, Horák, Mísař (56. Kalabis), Mrnka (66. Křižák) - Buchlovský, Nálevka (56. Strouhal) - Milner (58. Majer), Gombáš (65. Čech), Moravčík (41. Bičiště) - Para (65. Vajgl).

Góly: 18. a 47. Para, 42. Gombáš, 73. Majer, 75. Vajgl

Rozhodčí: Nejedlo - Kuka, Kuba

Fanshop banner