V Boleslavi budou ze Sparty hostovat útočník Jakub Nečas a brankář Viktor Budinský
Klub

V Boleslavi budou ze Sparty hostovat útočník Jakub Nečas a brankář Viktor Budinský

Redakce

Jakub Nečas s boleslavským týmem je od začátku zimní přípravy, nastoupil do všech deseti přípravných zápasů a dal v nich tři góly. Viktor Budinský se k boleslavskému týmu připojil až na počátku února. Oba z AC Sparta Praha přicházejí do FK Mladá Boleslav na hostování, Budínský do konce letošního června a Nečas do června příštího roku.

Dvaadvacetiletý útočník či ofenzivní středopolař Jakub Nečas je sparťanským odchovancem, který dosud sbíral fotbalové zkušenosti při hostováních v druholigových Pardubicích (od července 2014 do května 2015) a Vlašimi (od června 2015 do prosince 2016).
Za Pardubice se při dvanácti startech v mistrovských utkáních do branek soupeřů netrefil ani jednou, ale jeden gól dal v utkání českého poháru. Za rok a půl ve Vlašimi nastřílel celkem deset gólů a z nich osm v šestnácti mistrácích na podzim 2016. „Přinesly body mužstvu, což bylo nejdůležitější, a možná to trochu zviditelnilo i mě samotného," řekl s nadějí v hlase po skončení podzimní sezóny pro oficiální web druhé Fortuna národní ligy.
Nečasových osm podzimních gólů je třetí nejproduktivnější bilance ve Fortuna národní lize. Podobně jako Jakub Nečas se v druholigové podzimní sezóně 2016 prosadili osmkrát také Nikolas Šumský (Frýdek-Místek), Tomáš Smola (Ostrava) a Jan Schaffartzik (Opava). Více podzimních gólů nastříleli jen varnsdorfský Alexander Jakubov (v zimní pauze přestoupil do Baníku Ostrava), který se trefil desetkrát, a olomoucký Jakub Plšek se třinácti góly, jenž je jasným druholigovým kanonýrským lídrem.
Jakuba Nečase si vyhlédl trenér Martin Svědík a šéfové FK Mladá Boleslav se s hráčem i s jeho mateřským klubem AC Sparta Praha dohodli na hostování do 30. června 2018.

Třiadvacetiletý gólman Viktor Budinský je rodákem ze slovenské Banské Štiavnice, s fotbalem však začal v FK Dukla Banská Bystrica, kde prošel mládežnickými týmy a v roce 2012 se prosadil do prvoligového dospělého kádru. Na začátku roku 2015 přestoupil do českého FC Graffin Vlašim a v létě 2016 podepsal smlouvu v AC Sparta Praha, která ho poslala na hostování do Bohemains 1905.
V nejvyšších soutěžích má odchytaných devět utkání ve slovenské lize za FK Dukla Banská Bystrica a třináct utkání v české lize na podzim 2016 za Bohemians 1905. Na reprezentační úrovni odchytal jedno utkání za Slovensko U21.
Viktor Budinský přichází do FK Mladá Boleslav z pražské Sparty aktuálně na půlroční hostování místo Jakuba Diviše, o kterého projevilo zájem několik klubů. A protože ho nabídky zaujaly, tak mu představitelé boleslavského fotbalu nebránili v jednání a k následné změně dresu.
Jakub Diviš je turnovský rodák, který dosud chytal v Lomnici nad Popelkou, Slavii Praha, Slavoji Vyšehrad, Spartě Krč, slovenském Tatranu Prešov, skotském Hibernian FC, Mladé Boleslavi a bulharském CSKA Sofia. Za FK Mladá Boleslav odchytal celkem 38 ligových mistráků ve dvou obdobích (2013-14 a 2015-16). Mezi nejvážnějším ze všech uchazečů o jeho služby je polský klub Zaglebie Lubin, dvojnásobný polský mistr (1991 a 2007) a v současnosti šestý tým elitní polské ligy Ekstraklasa.

Fanshop banner