V šestém přípravném utkání slavili šestou výhru
Klub

V šestém přípravném utkání slavili šestou výhru

Redakce

Na závěr soustředění v Ústí nad Orlicí boleslavští starší dorostenci porazili náchodský dospělý divizní tým a udrželi tak svoji letošní neporazitelnost. V oboustranně bojovném utkání se první polovina odehrála bez gólů, ty padaly až po přestávce.

V první polovině zápasu nedošlo k vážnějšímu ohrožení branky na jedné, či na druhé straně. Již ve 3. minutě poslal Machů přetažený centr doleva na Mansfelda, jehož zakončení náchodští obránci zblokovali za cenu rohového kopu a i tomu se pak ubránili. V 8. minutě ze třiceti metrů střílející náchodský útočník pozorného boleslavského gólmana Mikulce nepřekvapil. V 11. minutě Komárek centrem našel rozběhnutého Fingerhuta, ten však míč nedostal okamžitě pod kontrolu a soupeř jej vytlačil mimo šestnáctku. V 15. minutě Machů rozehrál rohový kop z pravé strany a u vzdálenější tyče Mansfeldovo zakončení obránce zblokoval.
Ve 24. minutě na trestný kop Machů byl Vejr krátký a hlavou míč zasáhl nepřesně. Z protiútoku pak soupeř nacentroval zprava do boleslavské šestnáctky a přinutil gólmana Mikulce k zákroku na zemi. Ve 35. minutě Komárek krásně přenesl míč zleva doprava rozběhnutému Mansfeldovi, jehož následný centr však skončil v zámezí. Ve 40. minutě Náchod zahrával svůj první rohový kop, který pozorní boleslavští obránci odvrátili.

Při vstupu do druhého poločasu se pozměněný boleslavský tým nestačil dostatečně zkoncentrovat a po dvou prohraných soubojích na půlce hřiště čelil náchodskému brejku, naštěstí Koubek v poslední chvíli míč odkopl. V 52. minutě po Koubského centru včas zasáhl náchodský gólman před důrazným Šimonem. V 54. minutě Koubek střílel zprava na náchodskou branku nepřesně.
V 57. minutě Náchodští úspěšně zaútočili a po obloučku za boleslavské beky míč v šestnáctce propadl k Soumarovi, z jehož přihrávky se střelou k tyči Zemanovy branky trefil Omovie 1:0.
Zanedlouho však Boleslavští skóre srovnali.
V 58. minutě po boleslavském útoku náchodský gólman špatně odkopl míč, ke kterému se dostal Daniel Novák a přesným obloučkem do opuštěné branky vyrovnal na 1:1.
Od vyrovnávacího gólu byli Boleslavští o poznání aktivnější než soupeř. V 64. minutě po Husenského přetaženém rohovém kopu Šimon hlavičkoval nepřesně. V 66. minutě další Husenského roh Klíma z dobré pozice zakončil také nepřesně.
V 72. minutě Šimon vybojoval na půlce míč, přihrál doleva rozběhnutému Danielu Novákovi, který v soupeřově šestnáctce našel Šimona a ten bez přípravy ranou k tyči překonal náchodského gólmana - 1:2.
V 80. minutě přihrál Šimon doleva Danielu Novákovi a po jeho přihrávce se spoluhráči neúspěšně pokoušeli o dorážku.
V 81. minutě Daniel Novák individuální průnik do náchodského pokutového území úspěšně završil střelou podle gólmana - 1:3.
Náchodský protivník kontroval z následující akce.
V 82. minutě Soumarovu střelu boleslavský gólman Zeman jen vyrazil k Omoviemu a ten bez váhání podruhé poslal míč do boleslavské branky - 2:3.
Ve zbývajících minutách si Boleslavští těsné vedení pohlídali a připsali si šesté vítězství v šestém přípravném zápase.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík: „V utkání jsme si chtěli vyzkoušet hru z hlubokého bloku a vyrážet do rychlých protiútoků. Bohužel nastavenou taktiku hráči plnili na padesát procent. Blok vcelku dobře pracoval, po zisku jsme však často chybovali a byli nepřesní, tak jsme se málo dostávali do hry a míč více držel soupeře. První poločas moc fotbalových momentů nepřinesl a byl to spíše boj ve středu hřiště. Druhá polovina byla o poznání lepší. Tým dokázal být po zisku míče nebezpečný a vytvořil si několik brankových příležitostí. Na druhou stranu se nám více trhal blok a dělali nám problém pohybliví útočníci soupeře. Jsem rád, že se nám podařilo utkání otočit a že se hráči i v závěru náročného soustředění dokázali vymačkat. Jinak hráčům i celému realizačnímu týmu děkuji za správný přístup po celé soustředění a doufám, že tento týden bude základem pro lepší budoucnost našeho družstva."

Sestava FK Mladá Boleslav U19 v I. poločase: Mikulec - Jakub Novák, Kuchař, Koubek, Komma - Komárek, Hajdo - Fingerhut, Machů, Mansfeld - Vejr.
Sestava FK Mladá Boleslav U19 ve II. poločase: Zeman - Najman, Klíma, Koubek, Procházka - Koubský, Husenský - Fingerhut (65. Jakub Novák), Chládek, Daniel Novák - Šimon.

Branky: 57. a 83. Omovie - 58. a 81. Daniel Novák, 72. Šimon

Rozhodčí: Šimek

Fanshop banner