Prvním letošním přemožitelem Boleslavi je Dunajská Streda
Klub

Prvním letošním přemožitelem Boleslavi je Dunajská Streda

Redakce

Utkání v jihoslovenské Dunajské Strede na závěr zahraničního soustředění bylo pro Boleslav desátým v letošní zimní přípravě a prvním letos prohraným. Hrálo se na umělé trávě v rozestavěném tréninkovém centru na periferii města za chladného větru. Boleslavští pokazili třetí čtvrthodinu zápasu, v níž třikrát inkasovali v rozmezí necelých deseti minut.

Historie fotbalového klubu v Dunajské Strede se datuje od roku 1904, je tudíž jen o dva roky mladší než FK Mladá Boleslav. V letech 1985-93 byl účastníkem nejvyšší československé ligy a po rozdělení Československa ze samostatné nejvyšší slovenské ligy několikrát sestoupil. Druhou ligu hrál naposledy v ročníku 2012-13 a od podzimní sezóny 2013 patří setrvale mezi slovenskou elitu. Ve dvanáctičlenné Fortuna lize po podzimní polovině aktuálního soutěžního ročníku 2016-17 je na devátém místě.

V nástupu do prvního poločasu působili Boleslavští zakřiknutě a již ve 2. minutě čelili dvěma rohovým kopům soupeře. První vyplynul z Fleišmanova nedůrazného počínání a po jeho rozehrání Sarreho nebezpečné zakončení vytlačil Diviš od levé tyče mimo branku, opakovaný roh už boleslavská defenzíva v pohodě odvrátila.
V 10. minutě faul na Chramostu vynesl Boleslavi trestný kop z hranice pokutového území a Matějovský chytrou přízemní ranou podél hráčské zdi trefil dolní růžek branky zaskočeného gólmana Slávika - 0:1.
V následující fázi utkání byli Boleslavští několikrát blízko dalších gólových úspěchů, bohužel zůstalo jen u toho jednoho z Matějovského kopačky. V 15. minutě po Šatkově kiksu na hraně dunajskostredského vápna získal míč Železník, ale nadějnou akci zakončil Nečas nedůraznou střelou do připraveného brankáře. Ve 22. minutě Chramosta vybojoval míč, ale slibný útok v přečíslení tří proti dvojici protivníků pokazil nerozhodností před pokutovým územím. V příští minutě Matějovský poslal po levé straně do úniku Železníka, jehož ukvapené zakončení Slávika nepřekvapilo. Ve 24. minutě Nečasův centr skončil boleslavským rohem, po jehož rozehrání Chramosta netrefil branku. Ve 30. minutě z naivního počínání Stronatiho získali Dunajskostredčtí trestný kop, který poslal Sarr před boleslavskou branku na Šafranka, jehož hlavičku Diviš lapil.
Ve 31. minutě po Stronatiho faulu Živkovičův vysoký trestný kop brankář Diviš podcenil a po Ljubičičově hlavičce od koncové lajny snadno z metru vyrovnal Huk - 1:1.
V závěrečné čtvrthodince prvního poločasu bylo hráčů DAC plné hřiště a Boleslavští zcela vypadli ze hry. Ve 33. minutě Ljubičičova bomba těsně minula pravý horní růžek boleslavské branky.
Ve 35. minutě Davisův centr z levé strany Šafranko ranou bez přípravy uklidil do branky překvapeného Diviše - 2:1.
Ve 39. minutě Dunajská Streda zaútočila po pravé straně, kde Boleslavští ponechali prostor a čas Štepanovskému, který šťastnou střelou z necelých dvaceti metrů trefil pravou šibenici Divišovy branky - 3:1.

První dějství uzavřel nebezpečný boleslavský atak, v jehož závěru střelecké pokusy Nečase a Keresteše beci ke Slávikově brance nepustili.

Druhý poločas byl charakteristický častými změnami v sestavách obou týmů. Na skóre se již nic nezměnilo, ačkoliv boleslavské úsilí napravit nepovedenou čtvrthodinku z konce první půle byla zřejmá. Mezi 46. a 50. minutou nevyužili tři rohy. V 61. minutě Chramosta tísněn protihráčem dobře vystřelil, ovšem Slávik výtečným zákrokem míč vyrazil mimo branku. Na následný Marešův roh jen o pár centimetrů nedosáhl Magera hlavou. V 72. minutě Vidovu přízemní ránu Diviš lapil.
V 74. minutě po faulu na Mareše poslal Valenta trestný kop do soupeřovy šestnáctky, ale Da Silva hlavičkoval pouze do pravé tyče dunajskostredské branky. Kolem 80. minuty kopal Valenta tři boleslavské rohy, ale soupeřova defenzíva si s nimi poradila. V 84. minutě Vukadinovičům ostrý centr proletěl dunajskostredským brankovištěm, kde se po míči marně natahoval Magera. V závěrečné pětiminutovce si Boleslavští sice vynutili další roh i trestňák, ale ani jednu ze slibných standardních situací úspěšně nezavršili. V desátém letošním zápase se museli smířit s první prohrou.

Sestava FK Mladá Boleslav: Diviš - Jánoš (46. Pauschek), Čmovš (56. Da Silva), Stronati, Fleišman (42. Keresteš) - Nečas (46. Vukadinovič), Matějovský (46. Valenta), Takács (56. Mareš), Přikryl (66. Fabián) - Chramosta (66. Mebrahtu), Železník (56. Magera).

Sestava FC DAC 1904 Dunajská Streda: Slávik - Živkovič, Šatka, Huk, Davis (69. Németh) - Štepanovský (74. Kosorín), Ljubičič (77. Szépe), Sarr (60. Kontár), Aluku (64. Simon), Vida (83. Almási) - Šafranko (43. Meszaros).

Góly: 31. Huk, 35. Šafranko, 39. Štepanovký - 10. Matějovský

Diváků: 240

Fanshop banner