Rekordní prohra v zimní přípravě
Klub

Rekordní prohra v zimní přípravě

Redakce

Boleslavští junioři po první letošní výhře nad Vykání ve třech následujících přípravných duelech prohráli a v první únorové sobotě na hřišti divizní Čáslavi utrpěli nejvýraznější prohru v zimní přípravě. Nejbližším dalším utkáním je v úterý 7. února od 14 hodin duel FK Mladá Boleslav U21 - FK Baumit Jablonec U21 (na umělé trávě v areálu mladoboleslavského Městského stadionu).

Vstup do zápasu vyšel lépe Čáslavi, která šla brzo do vedení, ale naštěstí z mnoha příležitostí proměnila jenom jednu.
V 6. minutě po Vančurově trestném kopu otevřel skóre čáslavský Růžička - 1:0.
Boleslavští se dostávali do hry kombinačními akcemi, které na čáslavskou obranu platily. Ve 24. minutě hlavičku boleslavského stopera Kopy vytáhl čáslavský gólman Kubát na rohový kop a po jeho rozehrání Malponova tvrdá rána z hranice šestnáctky těsně přeletěla břevno. V prvním poločase nakonec zůstalo jenom u jednoho čáslavského gólu.

Také začátek druhé půle zvládli lépe Čáslavští a brzo po změně stran navýšili své vedení.
Ve 47. minutě Vančurovu ránu po dlouhém centru sice boleslavský gólman Roudnický vyrazil, ale Maxova dorážka už byla gólová - 2:0.
V 54. minutě při povedené čáslavské kombinaci míč putoval od M. Antoše přes Čuchala přesným centrem k Vančurovi, který zvýšil na 3:0.
V 73. minutě po spolupráci s Vančurou skóroval Čuchal - 4:0.
V 74. minutě na čtvrtý čáslavský gól odpověděl nejlepší boleslavský střelec současné zimní přípravy Bojda svojí třetí letošní trefou - 4:1.
V závěrečné čtvrthodince však Čáslavští přidali další dva góly a dokonali debakl boleslavských juniorů.
V 76. minutě brankáře Roudnického překvapil Bodlák - 5:1.
V úplně poslední minutě po spolupráci s M. Antošem uzavřel čáslavský gólový účet D. Dastych - 6:1.
Čáslavští potvrdili, že není náhodou jejich druhá nejlepší střelecká bilance v podzimní mistrovské sezóně divizní C skupiny.

Trenér FK Mladá Boleslav U21 Milan Pechanec byl z výkonu svých hráčů a především z konečného výsledku zklamaný: „Narazili jsme na houževnatého soupeře, který byl ve druhém poločase neskutečně produktivní. Náš výkon snesl měřítko jen v prvním poločase, kdy jsme sahali po vyrovnání, ale domácí brankář Kubát byl pozorný. V druhém poločase jsme svým naivním chováním a nedůrazem v osobních soubojích dovolili čáslavským hráčům vstřelit pět gólů. O výsledku rozhodla i neschopnost našich hráčů vstřelit gól, protože příležitostí po velmi slibných akcích měli několik."
Čáslavský trenér Jiří Antoš byl o poznání spokojenější, i když i on měl svým svěřencům co vytknout: „Máme problémy s herní kázní a podle toho také vypadal první poločas. Ve druhé půli jsme byli produktivní, ovšem tak jednoznačný, jak by mohl výsledek napovídat, zápas zase nebyl."

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Roudnický - Malý, Glöckner, Kopa, Zabilanský - Košek (46. Kořínek), Malpon (46. Albina), Vodháněl, Novotný - Dohnalík, Bojda.

Sestava FK Čáslav: Kubát (46. J. Dastych) - Bodlák, Růžička, Martínek (59. Pavlík), Kunášek - Fuxa (46. Čuchal), L. Vebr, Jak. Vančura, D. Dastych - Špičák (46. M. Antoš), Maxa.

Branky: 6. Růžička, 47. Maxa, 54. Vančura, 73. Čuchal, 76. Bodlák, 90. D. Dastych - 74. Bojda.

Rozhodčí: Uher - Řípa, R. Pařez.

Fanshop banner