Devatenáctiletí v kvalitním souboji porazili dalšího dospělého soupeře z divize
Klub

Devatenáctiletí v kvalitním souboji porazili dalšího dospělého soupeře z divize

Redakce

Boleslavští devatenáctiletí dorostenci na úvod svého soustředění v Ústí nad Orlicí porazili dospělý divizní tým v utkání, které mělo oboustranně výbornou úroveň. V dosavadních pěti zápasech zimní přípravy pětkrát vyhráli, z toho třikrát nad dospělými, a nastříleli už čtrnáct gólů.

První poločas vyšel lépe diviznímu Letohradu. V 7. minutě jeho první nebezpečnou standardku boleslavský brankář Barták vyrazil na rohový kop. V 10. minutě Letohradští opět zahrozili a svižnou ofenzivní akci zakončili nebezpečnou střelou kousek vedle levé tyče. V 16. minutě se konečně ke střelecké příležitosti dostali také boleslavští dorostenci, když po Koubského přihrávce nabíhající Mansfeld zakončil pouze do brankářovy náruče. Ve 27. minutě po zajímavé kombinaci Daniela Nováka a Davida Nováka nedokázal šanci využít Šimon. Ve 32. minutě dalekonosná střela letohradského hráče protáhla brankáře Bartáka a ten vyrazil míč na další rohový kop.
Ve 35. minutě Boleslavští ztratili na levé straně hřiště míč, Jakub Novák propadl v souboji a po následném centru neatakovaný letohradský útočník hlavou zamířil k tyči - 1:0.
Ve 40. minutě individuální průnik Davida Nováka vyvrcholil zakončením kousek vedle pravé tyče. Ve 42. minutě Husenského střela otřela břevno letohradské branky.

Ve druhém poločase byli boleslavští dorostenci lepší než soupeř a zaslouženě vývoj skóre otočili.
V 60. minutě David Novák krásným lobem za soupeřovu obranu našel nabíhajícího Vejra a ten v samostatném úniku střelou podél brankáře srovnal skóre utkání na 1:1.
V 67. minutě nebezpečný letohradský trestný kop prolétl přes celé pokutové území a bylo jen štěstí, že ho někdo neusměrnil do boleslavské branky. V 78. minutě letohradský trestný kop z hranice pokutového území o kousek minul Bartákovu branku.
V 87. minutě nádherná akce mladoboleslavských mladíků začala u Mansfelda, jehož přihrávku Vejr pustil chytře mezi nohama k Machů, který přesným dloubáčkem přes vybíhajícího brankáře ozdobil závěr utkání a rozhodl ho ve prospěch svého týmu - 1:2.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík spokojenost neskrýval: „Opět jsem spokojený s úrovní zápasu. Hrál se v tempu a oba týmy předvedly slušnou podívanou. Soupeř byl o něco lepší v prvním poločase a náš tým více ve druhém. Utkání by více slušela remíza, ale jsem rád, že jsme ho nakonec zlomili v náš prospěch. Hráči chtěli vyhrát a nespokojili se s remízou. Herně jsme střídali lepší a horší úseky hry, ale všichni hráči dali do zápasu všechno. Odměnou jim bylo vítězství nad velmi kvalitním týmem dospělých hráčů."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Barták - Jakub Novák (46. Najman), Kuchař (46. Koubek), Klíma (71. Kuchař), David Novák (46. Komma) - Komárek (46. Hajdo), Husenský (46. Koubský, 76. Komárek) - Mansfeld (46. Fingerhut), Koubský (46. Machů), Daniel Novák (46. David Novák, 76. Mansfeld) - Šimon (46. Vejr).

Branky FK MB U19: Vejr, Machů

Diváků: 20

Fanshop banner