Do Boleslavi přišel stoper Patrizio Stronati z vídeňské Austrie
Klub

Do Boleslavi přišel stoper Patrizio Stronati z vídeňské Austrie

Redakce

Boleslavskou obrannou formaci vyztuží Patrizio Stronati, který se sice před dvaadvaceti lety narodil v Itálii, ale od tří let žil s maminkou v České republice a uplynulé dva roky kopal za rakouský klub FK Austria Wien, odkud do FK Mladá Boleslav přichází na roční hostování s případnou opcí.

Patrizio Stronati s fotbalem začal v moravskoslezském Hlučíně a již v dorosteneckém věku zamířil do FC Zbrojovka Brno, odkud se do Hlučína vrátil. Potom chvíli působil v MFK Karviná a na začátku kalendářního roku 2013 přestoupil do FC Baník Ostrava, kde za tehdejšího trenéra Martina Pulpita, jenž mimojiné v letech 2002-04 trénoval druholigovou Mladou Boleslav, si odbyl prvoligový debut 15. dubna 2013 v doma prohraném utkání proti FK Mladá Boleslav. Po dvou ostravských letech přestoupil v lednu 2015 do rakouského klubu FK Austria Wien a upsal se mu do 30. června 2018.
V Mladé Boleslavi podepsal smlouvu o ročním hostování, absolvoval nezbytnou lékařskou prohlídku a vyrazil do Rakouska, aby se v prvním dnu herního soustředění připojil k týmu FK Mladá Boleslav.

„Jsme velmi rádi, že se příchod Patrizia podařilo dotáhnout. Hodně jsme o něj stáli, nicméně jednání s Austrií nebyla jednoduchá. V tomto bodě patří velký dík agentuře Sport Invest, která i na základě osobních vazeb s vedením vídeňského klubu dokázala celý proces výrazně akcelerovat a připravit k všestranné spokojenosti. Patrizio je pro nás hráčem s obrovskou perspektivou, je stále na začátku své fotbalové cesty. Hodně o něj stál trenér Martin Svědík, který už Stronatiho vedl v předchozím angažmá v Baníku Ostrava," uvedl po podpisu kontraktu prezident mladoboleslavského klubu Josef Dufek.
„Od vedení Boleslavi jsme byli požádání o pomoc v této záležitosti a těší nás, že se celý transfer podařilo dotáhnout. Využili jsme osobní vazby na trenéra Thorstena Finka a sportovního ředitele Franze Wohlfahrta, kteří po intenzivní debatě dali této variantě zelenou. Jsem přesvědčen, že pro všechny strany se jedná o ideální řešení," okomentoval proběhnutá jednání Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest.
„Tohle hostování je výhodné pro všechny strany. U nás by se těžko dostával do sestavy přes Petara Filipoviče. Často také nemohl hrát kvůli omezení počtu cizinců na soupisce,"
upřesnil Stronatiho hostování v Mladé Boleslavi vídeňský sportovní ředitel Franz Wolfhart.

Patrizio Stronati dal při jednání s vedením mladoboleslavského klubu na vědomí, že se na návrat do Česka těší. „Stojí přede mnou nová výzva a já se na ni velmi těším. Zásadní pro mě je zájem trenéra i celého vedení klubu, zároveň mě lákají sportovní ambice Boleslavi. Vím, že jednání o mém příchodu nebyla jednoduchá a chtěl bych poděkovat všem, kteří se na celé akci podíleli. Teď je na mně, abych na hřišti dokázal správnost tohoto kroku," uvedl Patrizio Stronati, který si dosud v české lize připsal 24 starty a jeden gól (všechny v dresu ostravského Baníku) a v rakouské lize při čtrnácti startech dal také jeden gól. Pětkrát oblékl český reprezentační dres ve třech mládežnických kategoriích (třikrát za U19, jednou za U20 a jednou za U21).

Fanshop banner