Nestačili na amatéry z Libereckého přeboru
Klub

Nestačili na amatéry z Libereckého přeboru

Redakce

V utkání hraném na hřišti sportovního areálu Břízky u Jablonce nad Nisou prohráli boleslavští junioři s lídrem libereckého přeboru. Další, v pořadí již čtvrté zimní přípravné utkání hraje družstvo FK Mladá Boleslav U21 opět na soupeřově hřišti, a to v sobotu 4. února od 11 hodin v Čáslavi.

V úvodu prvního poločasu Boleslavští dvakrát fatálně chybovali v obranné činnosti a nechali hráče Mšena ve 2. a 16. minutě pohodlně skórovat. Poté sice převzali iniciativu, ale bez patřičného důrazu a přesnosti v koncovce. Prosadil se jen Glöckner hlavou po Vodhánělově centru ve 38. minutě.

Druhý poločas se hra boleslavského týmu výrazně nezlepšila a tak Mšenští s několika zkušenými hráči snadno dění na hřišti kontrolovali a skórování nedovolili. Šance na zvrat promarnili Bojda v 69. minutě a Dohnalík v 86. minutě, neboť jim v tom zabránil mšenský brankář. Navíc v 84. minutě při závaru před boleslavskou brankou důraznější a pohotovější hráč Mšena zvýšil na 3:1 a rozhodl tak definitivně utkání v boleslavský neprospěch.
Trenér mladoboleslavské juniorky Milan Pechance byl s druhou prohrou v zimní přípravě pochopitelně nespokojený: „Nedosáhli jsme na příznivý výsledek, přestože kádr juniorského družstva, který je sice úzký, avšak s pravidelným tréninkem a podmínkami vytvářenými pro přípravu, by nad účastníkem krajského přeboru zvítězit měl."

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Roudnický (46. Mikulec) - Malý, Glöckner, Kühnel, Kořínek - Frömmel (46. Novotný), Malpon, Vodháněl, Zabilanský (46. Dohnalík) - Bojda, Košek.

Gól FK MB U21: 38. Glöckner

Fanshop banner