Přestřelku rozhodli gólem dvě minuty před koncem
Klub

Přestřelku rozhodli gólem dvě minuty před koncem

Redakce

Boleslavští starší dorostenci v dalším přípravném utkání těsně porazili vrstevníky z vršovických Bohemians, kteří hrají Českou ligu dorostu, tedy o soutěž níže. Oboustranně útočně vedené střetnutí bylo bohaté na góly, které padaly po nedůslednostech v defenzívách obou týmů. Hrálo se na hřišti s umělou trávou v areálu mladoboleslavského Městského stadionu ve středu 25. ledna 2017.

V úvodu utkání byli Boleslavští aktivnější a zaslouženě šli brzo do dvojnásobného vedení.
Již ve 3. minutě Husenského přizvednutý centr z rohového kopu napálil z hranice šestnáctky Krčmář bez přípravy k tyči vršovické branky 1:0.
V 10. minutě důrazný Chládek v souboji před šestnáctkou Bohemians získal míč pro Mansfelda, ten přihrál doprava rozeběhnutému Fingerhutovi, který střelou podél gólmana zvýšil na 2:0.

V 17. minutě si v souboji bolestivě poranil kotník Krčmář, kterého po chvíli vystřídal Najman.
V 18. minutě trestný kop z vršovické kopačky se odrazil od hráčské zdi a po nedůsledném boleslavském pokusu o odkop se k míči dostal zase hráč Bohemians, který se z pětadvaceti metrů tvrdou střelou trefil do levého růžku Mikulcovy branky 2:1.
Ve 21. minutě vršovický střelecký pokus z dvaceti metrů orazítkoval tyč boleslavské branky. Ve 28. minutě vršovický rohový kop proletěl podél boleslavské branky naštěstí neškodně. Ve 32. minutě Boleslavští získali na půlce míč a po dvou rychlých přihrávky se Najman dostal do soupeřovy šestnáctky, ovšem jeho centr před branku pokryl gólman Bohemians. V závěrečných minutách první poloviny utkání byl aktivnější Vršovičtí a svůj tlak vyjádřili vyrovnávacím gólem.
Ve 45. minutě se vršovický střelec trefil z levé strany do růžku u vzdálenější tyče boleslavské branky - 2:2.

Po změně stran se Boleslavští více tlačili do zakončení a z vypracovaných šancí rozhodli utkání ve svůj prospěch. Ve 48. minutě po centru Davida Nováka zprava Vejrovo zakončení bylo nepřesné. V 50. minutě poslal Daniel Novák přetažený centr zleva na Davida Nováka, jenž střílel přes soupeřovu branku.
V 59. minutě tvrdou střelu z dvaceti metrů Daniela Nováka vršovický gólman jen se štěstím vytěsnil mimo tyče za cenu rohového kopu. Ten rozehrál Machů z pravé strany centrem do soupeřovy šestnáctky, kde Vejr hlavou usměrnil míč k tyči 3:2.
V 65. minutě po centru Daniela Nováka se k zakončení hlavou dostal opět Vejr, ale tentokrát jej gólman vychytal.
V 67. minutě Bohemians zaútočili zprava a po přetaženém centru jejich volný útočník uklidil míč podél tyče do boleslavské branky 3:3.
V 74. minutě Najmanův centru v soupeřově šestnáctce zpracoval Machů a připravil Danielu Novákovi dobrou střeleckou pozici, míč však přeletěl branku. V 76. minutě po centru Daniela Nováka se zpracováním a zaseknutím míče uvolnil Vejr, ale jeho střelecký pokus pozorný gólman chytil. V 80. minutě boleslavský brankář Zeman vytáhl vršovickou střelu mimo brankovou konstrukci za cenu rohového kopu. V 83. minutě Daniel Novák těsně minul branku Bohemians.
V 88. minutě vnikl Machů zleva do vršovické šestnáctky, přešel přes beka a vyběhnuvšího gólmana úspěšně prostřelil - 4:3.
Vršovičtí se odmítali smířit s nepříznivým stavem a v závěrečných vteřinách utkání zahrozili nebezpečným útokem, který v boleslavský prospěch zdárně vyřešil brankář Zeman.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík měl po vyhraném utkání výhrady k morálce svých svěřenců: „Měli jsme dobrý vstup do utkání. Prvních patnáct minut jsme soupeře přehrávali a zaslouženě šli do dvoubrankového vedení. Po druhé brance jsme absolutně přestali hrát a soupeř byl do konce poločasu lepším týmem a zaslouženě vyrovnal. Druhý poločas přišlo herně mírné zlepšení a vytvořili jsme si více brankových příležitostí, než soupeř. Nakonec se nám v závěru utkání podařilo strhnout výhru na naší stranu. I přes vítězný výsledek mám rozpačitý pocit z našeho herního projevu a z individuálních výkonů většiny hráčů. Mrzí mě, že je musíme nutit pracovat, běhat a stále k něčemu motivovat, což jsou činnosti, které by měly být v tomto sportu automatické. V našem týmu bohužel zatím nejsou. A právě zde vidím největší problém a zde nás čeká nejvíce práce. Jinak nemůžeme být úspěšní."

Sestava FK Mladá Boleslav U19 v I. poločase: Mikulec - Jakub Novák, Kuchař, Klíma, Krčmář (20. Najman) - Komárek, Husenský - Fingerhut, Chládek, Mansfeld - Šimon.
Sestava FK Mladá Boleslav U19 ve II. poločase: Zeman - Najman, Klíma, Husenský, Komma - Hajdo, Koubský - David Novák, Machů, Daniel Novák - Vejr.

Góly FK MB U19: 3. Krčmář, 10. Fingerhut, 60. Vejr, 88. Machů.

Rozhodčí: Nejedlo

Diváků: 20

Fanshop banner