Ondřej Kúdela odchází z Boleslavi do Liberce
Klub

Ondřej Kúdela odchází z Boleslavi do Liberce

Redakce

Ondřej Kúdela v letošním březnu oslaví třicátiny, ale nikoliv v mladoboleslavském, nýbrž už v libereckém dresu. Na jeho přestupu z FK Mladá Boleslav do FC Slovan Liberec se hráč i šéfové klubů dohodli v průběhu letošního ledna.

Ondřej Kúdela je absolvent slovácké fotbalové akademie a v 1. FC Slovácko podepsal svoji první profesionální smlouvu. V roce 2007 zamířil do AC Sparta Praha, která jej poslala na půlroční hostování do Kladna. Na začátku roku 2009 přestoupil do FK Mladá Boleslav. Na stoperu či v záloze mladoboleslavského mužstva bojoval téměř osm let v české lize, tuzemském poháru i na evropské úrovni, pouze na podzim 2014 si na půl roku vyzkoušel zahraniční angažmá v kazašském Ordabasy Šymkent. Mezinárodní zkušenosti nasbíral také v reprezentačním dresu, neboť hrál jedenáctkrát za Česko U17, čtyřikrát za Česko U18, osmkrát za Česko U19, dvanáctkrát za Česko U20 a dvanáctkrát za Česko U21. Z mistrovství světa dvacetiletých konaném v roce 2007 v Kanadě má stříbrnou medaili.

Ondřej Kúdela patřil dlouhodobě ke stálicím sestavy FK Mladá Boleslav. „Neodchází se mi lehce, v Mladé Boleslavi jsem strávil dlouhou dobu a zažil spousty krásných fotbalových okamžiků. Poznal jsem tu hodně hráčů a skvělých lidí. Ale takový je prostě život fotbalisty. Vždycky se sem budu rád vracet," prohlásil hráč, jenž z 224 zápasů a 11 gólů v nejvyšší české lize odehrál 177 zápasů a nastřílel 9 gólů v mladoboleslavském dresu. Výrazně se podílel na dvojím zisku českého poháru pro FK Mladá Boleslav, poprvé hraném v roce 2011 jako Ondrášovka cup a podruhé v roce 2016 pod titulem MOL Cup. Na hřišti vždy patřil k důrazným a neúnavným bojovníkům. Například kvůli zranění nedohrál pohárové finále v květnu 2011 proti Olomouci. A především jako na nezdolného fotbalového válečníka na něho jistě budou vzpomínat spoluhráči i příznivci FK Mladá Boleslav. Všichni mu přejeme v novém libereckém působišti mnoho dalších sportovních úspěchů s výjimkou střetnutí s mladoboleslavským týmem.

Fanshop banner