Lukáš Železník je zdravotně v pohodě a těší se na ligu
Klub

Lukáš Železník je zdravotně v pohodě a těší se na ligu

Redakce

Dnes již mladoboleslavský útočník Lukáš Železník měl několik možností ke změně slávistického dresu, ale většina zájemců o jeho služby nabízela v průběhu loňského prosince pouze formu hostování. Až když se vrátil z lednového soustředění Slavie v Číně, ozvala se s konkrétní nabídkou na přestup Mladá Boleslav. „Rozhodl jsem se pro ni a věřím, že jsem udělal dobře."

Šestadvacetiletý zlínský odchovanec netají, jak moc jej mrzí, že se v pražské Slavii neprosadil více, neboť doplatil na zranění kotníku, s kterým musel na operaci. „Bylo to nejtěžší zranění v mé dosavadní fotbalové kariéře. Důležité je, že nyní kotník drží a můžu zase hrát fotbal." Přestože ze zápasového rytmu vypadl, na prostředí ve Slavii si rychle zvyknul a opouštět ho se mu moc nechtělo. „Na Slavii jsem byl rád, poznal jsem atmosféru a zázemí slavného českého klubu a byl u rozjezdu nového období, což se málokterému fotbalistovi podaří. Ale protože to aktuálně nevypadalo na velké herní vytížení, tak jsem se rozhodl odejít. Slavii přeji, co nejlepší výsledky, snažit se však budu, abychom s Boleslaví byli v lize před ní."
Lukáš Železník je si dobře vědom, že přestupem z pražské Slavie do Mladé Boleslavi neuhnul konkurenčnímu boji o místo v základní sestavě. „Ani v Mladé Boleslavi není v útoku malá konkurence, je tady Chramosta, Magera, Golgol Mebrahtu, Klobása, ale kdybych se jejich bál, tak bych do Boleslavi nepřišel a šel někam jinam, třeba na hostování, nebo zpět do Zlína," věří si autor osmi prvoligových gólů, které nastřílel za Zlín v podzimní sezóně 2015, kterými si řekl o slávistické angažmá. Většinu roku 2016 však promarodil. „Zdravotně se cítím už zase v pohodě. Osobně si přeji, abych byl zdravý a pomáhal týmu k vítězství góly a asistencemi, a byl bych rád, kdyby se nám podařilo s Boleslaví postoupit do základní skupiny Evropské ligy."
S trenérem Martinem Svědíkem, s nímž vlastně patří k nováčkům současné mladoboleslavské kabiny, už opakovaně mluvil a vyříkali si, co je pro dobrou spolupráci potřeba. „Věřím, že do týmu zapadnu dobře, kluci mě přijali fantasticky, až nečekaně dobře, a co jsem v prvních dnech poznal, parta je v Boleslavi opravdu skvělá, nikdo si v kabině na nic nehraje. Těším se na zápasy a hlavně na ligu."

Fanshop banner