Druholigový Varnsdorf přestříleli až po hodině hry
Klub

Druholigový Varnsdorf přestříleli až po hodině hry

Redakce

Boleslavští proti druholigovému soupeři nejprve třikrát nastřelili brankovou konstrukci, navíc tři góly jim sudí Franěk neuznal kvůli ofsajdu či faulu, a až teprve v závěrečné půlhodině strhli výhru na svoji stranu třemi úspěšnými trefami. Pro postup do semifinále Tipsport ligy potřebují ve středu přinejmenším remizovat s Jabloncem.

První poločas začali Boleslavští s chutí a první jejich útok vyvrcholil břevnem a rohovým kopem bez dalšího využití. Ve 3. minutě Valentův trestný kop těsně minul varnsdorfskou branku. O deset minut později Chramosta technickou křížnou střelou trefil levou tyč. Ve 22. minutě si Chramosta zpracoval míč za soupeřovou obranou, a přestože úspěšně přeloboval brankáře Samoela, rozhodčí gól neuznal kvůli ofsajdu. Ve 28. minutě Přikryl pálil vedle Samoelovy branky. Po půlhodině převážně boleslavských útoků se osmělili také Varnsdorfští. V rozmezí tří minut získali tři rohy, které boleslavská defenzíva bez větších obtíží zvládla.
Ve 34. minutě po spolupráci s Valentou skóroval Chramosta, ale opět mu rozhodčí gól neuznali, protože boleslavského útočníka viděli v ofsajdovém postavení. Ve 38. minutě Fleišmanův povedený centr Přikryl hlavou usměrnil mimo varnsdorfskou branku. V příští minutě Přikryl ztratil na půlící čáře míč a varnsdorfský nebezpečný protiútok završil Fotr nedůrazně a Šeda jej snadno vychytal. Ve 41. minutě opět po Přikrylově zaváhání zaútočili Varnsdorfští proti Šedově brance, a když získali roh, tak si jeho rozehrání sami pokazili. V poslední minutě poločasu síť za Samoelovými zády rozvlnil Magera, ale rozhodčí Franěk neuznal už třetí boleslavský gól, tentokrát přísně obvinil střelce z útočného faulu. Protože boleslavským fotbalistům chyběl klid a přehled v koncovce, tak poločas skončil bez gólů, ačkoliv příležitostí ke skórování měli dost.

Druhý poločas pokračoval v podobném herním obrazu, jako první dějství před přestávkou. Boleslavští trpělivě obléhali soupeřovu šestnáctku, Varnsdorfští číhali na protivníkovy chyby, aby vyrazili do brejku. Ve 49. minutě Boleslavští nevyužili rohový kop, o dvě minuty později Chramostovu chytrou přihrávku Vukadinovič využil k zakončení bez přípravy, ale cíl minul. V 54. minutě Valenta založil akci, která po Vukadinovičově pokusu o centr skončila rohovým kopem, po jehož rozehrání trefil Křapka břevno a Da Silva dorážkou na zemi ležícího brankáře. V 60. minutě Keresteš dobře přihrával Chramostovi, ale toho v poslední možné chvíli před brankou přikryl stoper Neuberg.
V 64. minutě boleslavskou kombinační akci vyšperkoval Chramosta šikovným obloučkem za soupeřovu obrannou linii a Vukadinovič se v plném běhu trefil podle gólmana k levé tyči - 1:0.
V 67. minutě Mareš trestným kopem jen o pár centimetrů minul varnsdorfskou branku. V 72. minutě se po Valentově rohu míč odrazil ke Křapkovi, který ukvapeným střeleckým pokusem vysoko přestřelil. V 75. minutě varnsdorfský trestný kop hlavičkou usměrňoval Švantner, ale boleslavského gólmana Vejmolu nezaskočil. V 80. minutě Mareš rozehrál čtvrtý boleslavský roh na Keresteše, jenž přihrál Fabiánovi a ten tvrdou střelou k levé tyči pořádně protáhl brankáře Samoela. V 84. minutě Mareš z necelých dvaceti metrů netrefil soupeřovu branku. V závěrečné pětiminutovce však Boleslavští zaslouženou výhru potvrdili dvěma pěknými góly.
V 85. minutě Kerestešovu výtečnou přihrávku Nečas usměrnil podle brankáře k levé tyči - 2:0.
V 87. minutě Boleslavští zaútočili po pravé straně a z Valentovy přihrávky se Vukadinovič dostal do střelecké pozice, kterou využil přízemní ranou ke zvýšení na 3:0.

V předposlední minutě po Křapkově centru se gólově neprosadili Fabián s Nečasem.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Šeda - Pauschek, Da Silva, Král, Fleišman - Valenta, Jánoš - Přikryl, Magera, Nečas - Chramosta.
Sestava FK Mladá Boleslav ve II. poločase: Vejmola - Křapka, Da Silva, Hůlka, Keresteš - Levin (testovaný ruský hráč z Dynama Moskva), Mareš - Vukadinovič, Valenta, Fabián - Chramosta (68. Nečas).

Sestava FK Varnsdorf v I. poločase: Samoel - Cennerazzo, Neuberg, Zbrožek, Knejzlík - Bílek, Kozma - Rudnytskyy, Durděvič, Dordič - Fotr.
Sestava FK Varnsdorf ve II. poločase: Samoel - Štěpánek, Neuberg, Zeiris, Novotný - Čurgali, Zbrožek - Rudnytskyy, Švantner, Knejzlík - Kavka.

Góly: 64. a 87. Vukadinovič, 85. Nečas

Rozhodčí: Franěk - Kříž, Poživil

Diváků: 210

Fanshop banner