Po jalovém poločase se po přestávce trefili třikrát
Klub

Po jalovém poločase se po přestávce trefili třikrát

Redakce

Ve většině průběhu prvního střetnutí letošní zimní přípravy měli boleslavští šestnáctiletí dorostenci herní převahu a více gólových šancí. Do přestávky neproměnili ani jednu, až ve druhém poločase třemi góly rozhodli o svém zaslouženém vítězství.

V úvodu prvního poločasu se do první šance dostali Kladenští, ale chybu boleslavského stopera Chleboráda napravil brankář Štipl. Ve 3. minutě Plotnárkův centr hlavičkoval z nadějné pozice Havlina vedle kladenské branky. V 15. minutě Plotnárek postupoval sám na soupeřovu bránu z pravé strany, ale kladenský brankář chytil první ránu i následnou dorážku. V 18. minutě po rozehraném boleslavském rohovém kopu se odražený míč dostal k Motyčkovi, ale jeho střela mířila nad branku.
Ve 24. minutě Skramuského tečovaná střela přeletěla kladenskou branku. O minutu později po Maškově přihrávce Plotnárek ve velké šanci netrefil branku, kterou minul těsně u levé tyče. Ve 30. minutě kladenský brankář chytil Maškovu střelu.

Teprve ve druhém poločase Boleslavští pohnuli s ukazatelem skóre.
Ve 46. minutě po Maškově centru z levé strany a po Havlinově souboji s kladenskými obránci se míč odrazil ke Stanislavovi, který ho dopravil do branky - 1:0.
V 50. minutě se po Plotnárkově přihrávce Havlina ocitl v další šanci, ale jeho zakončení nebylo dostatečně důrazné.
V 52. minutě boleslavskou rychlou akci po pravé straně završil Plotnárek přihrávkou na Maška a ten překonal gólmana - 2:0.
V 60. minutě Plotnárek zachytil soupeřovu rozehrávku a samostatnou akci dokončil gólem na 3:0.

V 70. minutě Maškova šance skončila pouze rohovým kopem. Této standardní situaci i dalším boleslavským atakům ve zbývající desetiminutovce se již Kladenští ubránili.

Trenér mladoboleslavských dorostenců Jan Páník po prvním přípravném utkání řekl: „Do první šance se dostali hosté po naší chybě, ovšem brankář Štipl byl na místě a díky jemu jsme hned v úvodu neprohrávali. V dalším průběhu zápasu vznikaly šance již pouze před brankou soupeře. Během prvního poločasu jsme však žádnou nedokázali proměnit. Ve druhém poločase se hra odehrávala převážně před hostující brankou a z množství šancí jsme tři proměnili. První zápas zimní přípravy jsme zvládli, náš výkon však v mnoha ohledech nebyl optimální."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Štipl - Johanides (41. Velechovský), Chleborád (41. Sládek), Šmejda (61. Chleborád), Skramuský - Žádný, Blažíček - Plotnárek (61. Johanides), Mašek, Motyčka (41. Stanislav) - Havlina.

Góly: 46. Stanislav, 52. Mašek, 60. Plotnárek

Fanshop banner