Obrat s kanonýrským probuzením Daniela Nováka
Klub

Obrat s kanonýrským probuzením Daniela Nováka

Redakce

Boleslavští starší dorostenci se soupeřem, který před půl rokem spadnul z nejvyšší do druhé dorostenecké ligy, prohráli první poločas. Po přestávce se zlepšili a vývoj utkání zvrátili ve svůj prospěch, když střelecky zářil Daniel Novák, jenž za pětačtyřicet minut skóroval čtyřikrát.

V prvním poločase předvedli boleslavští dorostenci matný výkon a pustili soupeře do dvojnásobného vedení.
V 6. minutě Jablonečtí zaútočili z pravé strany Zezulkou a Knitlem, jehož střílený centr si nešťastně srazil do vlastní branky boleslavský stoper Drobný - 0:1.
Ve 13. minutě Boleslavští odpověděli hezkou a svižnou akcí po pravé straně, kde míč zatáhl Mansfeld a po jeho centru Šimon zakončoval pouze do brankáře.
V 18. minutě Boleslavští ztratili ve středu hřiště míč a po Drobného velmi pomalé a nepřesné reakci Jablonečtí odcentrovali před boleslavskou branku, kde Grábner nezachytil svého protihráče a severočeský Breda snadno zvýšil na 0:2.
Ve 22. minutě Husenský nebezpečnou střelou ze střední vzdálenosti jabloneckého brankáře nepřekvapil. Ve 35. minutě rychlou boleslavskou akci začal na pravé straně Grábner a po jeho přízemním centru Šimon nastřelil levou tyč jablonecké branky. Ve 38. minutě Komárek vytáhl míč středem hřiště a předložil ho krásně Davidu Novákovi, který samostatný únik zakončil pouze do brankáře Jablonce.

Druhý poločas patřil už Boleslavi. Její hráči pětkrát překonali severočeského brankáře a jeho spoluhráčům na druhé straně už žádnou úspěšnou trefu nepovolili.
Ve 49. minutě Fingerhut zatáhl míč po levé straně a jeho krásnou kolmici si zpracoval Daniel Nováka, který úspěšným prostřelením brankáře snížil na 1:2.
V 53. minutě Vejr individuální akci středem hřiště zakončil technickou střelou kousek mimo růžek jablonecké branky. O dvě minuty později Daniel Novák zatáhl boleslavský útok po levé straně, odkud přihrál Fingerhutovi, který střelou bez přípravy o pár centimetrů minul branku. V 61. minutě jednoduchou kombinaci po pravé straně završil Grábner přetaženým centrem a Husenský střelou bez přípravy jabloneckou branku přestřelil. V 66. minutě Machů krásnou kolmou nahrávkou poslal do gólové šance Daniela Nováka, ale ten pouze nastřelil brankáře.
V 69. minutě Vejr získal na pravé straně míč a povedenou přihrávkou za jabloneckou obranu našel Daniela Nováka, jenž tuto šanci využil a srovnal skóre na 2:2.
V 73. minutě předvedli boleslavští hráči Machů, Vejr, Husenský a Fingerhut rychlou a jednoduchou kombinační akci středem hřiště, kterou Vejr zakončil střelou nad soupeřovu branku.
V 77. minutě Kuchař založil akci přesnou rozehrávkou na Husenského, od kterého míč putoval na pravou stranu k Fingerhutovi, jehož tvrdý centr se před jabloneckou brankou odrazil od několika hráčů k Danielu Novákovi a ten ho hlavou usměrnil do sítě - 3:2.
V 83. minutě Procházka přebral před pokutovým územím míč a nebojácně s ním vnikl do soupeřova pokutového území, kde jej jablonecký obránce zastavil faulem. Správně nařízený pokutový kop Vejr proměnil - 4:2.

Poslední slovo v tomto utkání měl Daniel Novák.
V 89. minutě po Husenského krásné kolmici Vejr v závěru samostatného úniku ještě přihrál Danielu Novákovi, který doklepával do prázdné soupeřovy branky - 5:2.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík byl pochopitelně při své premiéře na trenérském postu u starších dorostenců U19 spokojený jen s prvním dějstvím: „První poločas se nám herně ani výsledkově nepovedl. Na těžkém terénu jsme špatně předvídali a byli u hodně míčů až druzí za soupeři. Důraz v osobních soubojích byl u některých boleslavských hráčů dětinský. Hra s míčem byla nepřesná a v hodně momentech zbytečně nervózní. Druhý poločas jsme dokázali utkání otočit a po většinu času předváděli slušný fotbal. Hráči hráli s velkou chutí, přitlačili v osobních soubojích a proměňovali gólové šance. Za druhý poločas je musím pochválit."

Sestava FK Mladá Boleslav U19 v I. poločase: Zeman - Grábner, Drobný (25. Kuchař), Husenský, Krčmář - Komárek, Hajdo - Mansfeld, Chládek, David Novák - Šimon.
Sestava FK Mladá Boleslav U19 v II. poločase: Mikulec - Procházka, Kuchař, Komma, Najman - Machů, Husenský - Grábner, Vejr, Daniel Novák - Fingerhut.

Sestava FK Jablonec U19: Hejtmánek - Tichý, Petržilka (46. Hitka), Mička, Kozák - Knitl, Zezulka, Bělina (46. Kováčik), Benda - Landfeld (50. Smíšek), Smíšek (46. Kratochvíla).

Góly: 49., 69., 84. a 89. Daniel Novák, 83. Vejr (z pokutového kopu) - 6. vlastní boleslavský Drobný, 18. Breda

Rozhodčí: Nejedlo

Diváků: 30

Fanshop banner