Boleslavský trenér Svědík chce mužstvo doplnit třemi rychlými mladíky
Klub

Boleslavský trenér Svědík chce mužstvo doplnit třemi rychlými mladíky

Redakce

Nový mladoboleslavský trenér Martin Svědík se již v novém klubu zabydlel a v úvodu zimní přípravy se podrobně seznamuje s jednotlivými fotbalisty. A opakovaně zdůrazňuje, že převratné změny ve složení hráčského kádru neplánuje, zároveň však touží po posílení třemi nováčky.

Jaké jste měl sváteční dny v závěru uplynulého roku?
„Sváteční jsem měl opravdu jenom vánoční dny, ostatní prosincové dny jsem měl hodně pracovní, všechna moje aktivita se točila kolem příchodu do Boleslavi."

Co jste ze zákulisí nového působiště už stihnul poznat?
„Za dosavadní tři týdny jsem se s boleslavským prostředím už seznámil, ale že bych ho poznal dokonale, to říct nemůžu. Musím však vyzvednout opravdu výborné zdejší podmínky k trénování a zázemí pro hráče a trenéry. Nejdříve jsem se samozřejmě seznámil s vedením klubu a realizačním týmem prvoligového mužstva a nyní se postupně seznamuji s hráči. Snažím se s každým z nich mluvit individuálně, hodně mně záleží na poznání povahy každého jednotlivce. Začal jsem se dvěma stěžejními hráči, a to Markem Matějovským a Lukášem Magerou, kteří by měli vytvářet můstek mezi kabinou a trenéry při řešení problémů."

Změnil se nějak tým vašich spolupracovníků?
„Realizační tým zůstal téměř stejný, akorát přišel nový kustod Václav Štěpán místo Pavla Uhlíře a skončil jeden z trenérských asistentů David Jarolím, za kterého nikdo nový nepřijde."

A jaké chystáte změny ve složení hráčského kádru?
„Představy o jeho podobě nějaké mám, ale radikální změny nechystám. Máme rozjednané hráče na určité posty, ovšem zatím je brzo o nich veřejně informovat. Počítám, že přijdou dva, maximálně tři noví hráči. Obecně chci přivést mladé hráče dobře rychlostně vybavené jako protiváhu zkušenosti, kterou v boleslavském mužstvu reprezentují fotbalisté ve věku kolem třicítky. Pochopitelně při vytipovávání nováčků využívám znalostí získaných z působení u mládežnických reprezentací. Mám o perspektivních fotbalistech potřebný přehled nejen po sportovní stránce, ale i o jejich charakterových vlastnostech."

S kým v Mladé Boleslavi spolupracujete při výběru a následném příchodu nových hráčů?
„Posily konzultuji především s prezidentem Josefem Dufkem, klubovým ředitelem Michaelem Doležalem a svým asistentem Jiřím Saňákem."

Zvažujete doplnění mužstva zahraničními hráči?
„Nemyslím si, že by ve zdejší kabině mělo být více cizinců, než v současnosti je. Česká mentalita je v této záležitosti specifická a při větším počtu zahraničních hráčů je velmi těžké s takovým týmem pracovat. Jejich účast musí být vyvážená a při dnešní podobě boleslavského mužstva by při příchodu dalšího cizince musel některý ze současných cizokrajných hráčů odejít. Není to o tom, že by Boleslav nechtěla pracovat s cizinci, ale je to o tom, že Boleslav chce pracovat především se svými odchovanci, z nichž někteří již mají zkušenosti z ligy i z mládežnických reprezentací."

Fanshop banner