Nový rok už začal i pro fotbalisty
Klub

Nový rok už začal i pro fotbalisty

Redakce

V úterý 3. ledna 2017 se fotbalisté prvoligového kádru FK Mladá Boleslav sešli poprvé po vánoční dovolené. V laboratoři Fakulty tělesné výchovy a sportu v Praze absolvovali tradiční testování fyzické zdatnosti pod dohledem hlavního trenéra Martina Svědíka, jeho asistentů Jiřího Saňáka, Martina Třasáka a fyzioterapeuta Václava Kubíčka.

„Testování je každý rok stejné. Prověřujeme u hráčů stabilitu, výbušnost, sílu dolních končetin, běžeckou vytrvalost a celkovou tělesnou zdatnost. Vyhodnocení získaných poznatků nám pomáhá ke zkvalitnění práce v přípravném období," pravil kondiční trenér boleslavského mužstva Martin Třasák.
Většina hráčů je na startu nové sezóny zdravotně v pořádku. Úterní testování úspěšně zvládli brankáři Jakub Diviš, Jan Šeda, Luděk Vejmola, hráči Jan Kysela, Jiří Fleišman, Ondřej Kúdela, Lukáš Hůlka, Pavel Čmovš, Miroslav Keresteš, Tomáš Fabián, Adam Jánoš, Jan Kalabiška, Ladislav Takács, Jiří Valenta, Marek Matějovský, Miljan Vukadinovič, Petr Mareš, Tomáš Přikryl, Jan Chramosta, Lukáš Magera, Stanislav Klobása, Jan Král (nováček v prvoligovém káru z dorosteneckého družstva FK MB U19) a Antonín Křapka (návrat z hostování ve vršovických Bohemians).
Na marodce zůstává Jakub Rada, který je v rekonvalescenci po operaci kolena. Lukáš Pauschek testování neabsolvoval kvůli aktuálnímu nachlazení. V náhradním termínu se k testování dostaví Douglas Da Silva (přiletí do Česka až 5. ledna), Tedros Golgol Mebrahtu (přiletí do Česka až 5. ledna), Patrick Travys Albina (přidá se k týmu 4. ledna), Kevin Edwing Malpon (přidá se k týmu 4. ledna). Devatenáctiletý Jan Vodháněl odchází hostovat do druholigových Pardubic, kde je již na hostování boleslavský Tomáš Ladra.
Po úterních testech fotbalisté zahájí tréninkový proces ve středečním dopoledni 4. ledna v posilovně a následně na hřišti s umělou trávou v domácím areálu mladoboleslavského Městského stadionu.

Fanshop banner