Prioritami nového trenéra Svědíka jsou disciplína a týmová jednota
Klub

Prioritami nového trenéra Svědíka jsou disciplína a týmová jednota

Redakce

„Zakládám si na komunikaci s hráči," zdůrazňuje nový mladoboleslavský trenér Martin Svědík. „Každý musí vědět, co chceme hrát, a věřit, že když bude plnit, co na něm chci, budeme společně úspěšní. Hra musí být pohledná, ale především účinná," rozvedl svoji trenérskou filosofii Martin Svědík vyžadující od svěřenců disciplínu ve hře i mimo hřiště.

Martin Svědík naznačil, že nejvíce informací o mladoboleslavském fotbale získal od Jiřího Saňáka, se kterým spolupracoval u reprezentačního družstva U20. „Boleslav jsem z pozice reprezentačního trenéra sledoval hodně a naživo jsem viděl šest jejich podzimních zápasů. Nechci hodnotit, co se s Boleslaví na konci podzimní sezóny stalo, ale názor na herní projev a nezdařené výsledky jsem si udělal, ovšem nebylo by kolegiální ho veřejně prezentovat," řekl Martin Svědík a přiznal, že se na fotbalu v Mladé Boleslavi sešel s Dušanem Uhrinem, o němž novináři spekulovali, jako o možném Kalvodově nástupci, ale bavili se spolu spíše o nefotbalových záležitostech, než o boleslavském fotbale.
Prezident mladoboleslavského klubu Josef Dufek v letošním roce oslovil Martina Svědíka dvakrát. Poprvé v době, kdy bylo zřejmé, že Karel Jarolím z Mladé Boleslavi odejde k reprezentaci a podruhé po předčasném konci Leoše Kalvody na mladoboleslavské lavičce. „Nabídku jsem zvažoval už v létě, ale chtěl jsem práci u reprezentace U20 i U21 dokončit, především jedenadvacítka měla důležité akce. Když potom přišla nabídka podruhé, moc jsem si jí vážil a rozhodl se ji přijmout. Práce u jakéhokoliv národního týmu je obrovská pocta, ale v kariérním posunu je pro mě logickým krokem trénovat mančaft s tak skvělým zázemím, kvalitním hráčským kádrem, ekonomickou stabilitou a pohárovými ambicemi, jakým Mladá Boleslav je. Na práci v Boleslavi se těším."
K naplánované podobě zimní přípravy Martin Svědík uvedl, že není čas ji měnit. Nevadí mu, že mužstvo necestuje do teplejší destinace na jihu Evropy, jako většina prvoligových rivalů, nýbrž do sousedního Rakouska. „Pro tréninkové jednotky a přípravné zápasy nevyžaduji teplo, ale kvalitní hrací plochy s přírodním trávníkem."
Ani ve složení hráčského kádru a realizačního týmu nechystá převratné změny. „Mám samozřejmě vlastní vizi, ale všechno chce svůj čas, až se seznámím s hráčským kádrem a klubovým prostředím. Realizační tým je zatím v jednání, ale razantní změny nechystám. Musím s každým mluvit, jestli je schopný přijmout mé principy a zda je s nimi ochotný se ztotožnit. Vývoj hráčského kádru bude mít prostor v průběhu ledna. Kde Boleslav tlačí bota, jsem vypozoroval, ale nechám si to pro sebe a pro hráče. Budu chtít hrát efektivně a vítězně, bude mně především záležet na týmové jednotě, což je při mé práci priorita. Realizační tým musí fungovat na sto procent podle nastavených principů a pravidel na hřišti i mimo hřiště. Naším společným cílem je dosáhnout v lize na pohárové umístění, zároveň také zapracování mladých hráčů do sestavy a udržení jejich výkonnostní úrovně pro reprezentaci U21."

Fanshop banner