Klobása má novou smlouvu do června 2020
Klub

Klobása má novou smlouvu do června 2020

Redakce

Dvaadvacetiletý útočník Stanislav Klobása půjde do zimní přípravy jistě s patřičným elánem podpořeným úspěšnou operací zraněného kolena a s čerstvě prodlouženou profesionální smlouvou, kterou se FK Mladá Boleslav upsal až do června 2020.

Stanislav Klobása se sice počátkem března 1994 narodil v Brandýse nad Labem, ovšem fotbalově vyrostl v Mladé Boleslavi. A to tak zdařile, že se v dresu FK Mladá Boleslav podílel na dvou mládežnických titulech. Byl výraznou součástí šestadvacetičlenného kádru FK Mladá Boleslav U19 (trenéři Jiří Saňák a Adrian Vizingr), který vybojoval mistrovský titul v kategorii starších dorostenců v soutěžním ročníku 2012/13. A o dva roky později vydatně pomohl týmu FK Mladá Boleslav U21 (trenéři Milan Pechanec a Jiří Malík) k zisku mistrovského titulu v juniorské kategorii soutěžního ročníku 2014/15. V tomto ročníku se stal králem kanonýrů celostátní juniorské ligy, neboť nasázel soupeřům třiadvacet gólů ve čtyřiadvaceti zápasech, čili na jeden gól potřeboval v průměru 73 minut hry.
Střelecké úspěchy v mládežnických kategoriích ho pasovaly do mladoboleslavského prvoligového kádru již v létě 2013. První pololetí roku 2014 byl na nezdařeném hostování v druholigové Vlašimi, které většinou promarodil a nastoupil jen do dvou mistráků. Po návratu do FK Mladá Boleslav se rozstřílel v juniorce a v květnu 2015 poprvé naskočil do mistrovského utkání nejvyšší tuzemské ligy a od té doby v mladoboleslavském dresu nastoupil do jedenadvaceti prvoligových zápasů a v nich pětkrát skóroval.
V loňském létě zažil i atmosféru předkola Evropské ligy, když jej tehdejší trenér FK Mladá Boleslav Karel Jarolím poslal do hry proti norskému Str?msgodset IF. Mezinárodní zkušenosti sbíral také v dorosteneckých reprezentačních družstvech při dvou startech za Česko U18 a šesti startech za Česko U19. Za Česko U21 ve čtyřech letošních zápasech pod trenérem Vítězslavem Lavičkou dal jeden gól a podílel se tak na úspěšném zvládnutí kvalifikace a postupu na evropský šampionát U21, který se v červnu 2018 uskuteční v Polsku za české účasti.
Klobásovu nadějnou fotbalovou kariéru brzdí občasné zdravotní potíže. Tou poslední bylo zranění kolena v závěru letošní podzimní sezóny a vyřešila ji až artroskopická operace.
Vedení FK Mladá Boleslav jeho talentu a budoucímu fotbalovému růstu věří natolik, že mu nabídlo prodloužení profesionální smlouvy, která platila do konce června 2018, o další dva roky a má nyní platnost do 30. června 2020.

Fanshop banner