V zimě se budou připravovat v Boleslavi a v Rakousku
Klub

V zimě se budou připravovat v Boleslavi a v Rakousku

Redakce

Zimní přípravné období boleslavských prvoligových fotbalistů pro jarní ligovou sezónu 2017 potrvá sedm týdnů. Druhá část ligového ročníku 2016-17 začne v předposledním únorovém a vyvrcholí v posledním květnovém víkendu. Fotbalisté v ní odehrají čtrnáct ligových utkání a nejméně jedno další ve čtvrtfinále českého poháru, v případě úspěšnosti také semifinále a finále MOL Cupu ročníku 2016-17.

Po prosincové dovolené se hráči prvoligového kádru FK Mladá Boleslav poprvé v novém roce sejdou v úterý 3. ledna 2017. Startem do zimního přípravného období budou tradiční testy fyzické připravenosti ve sportovní laboratoři pražské Fakulty tělesné výchovy a sportu (FTVS).
Boleslavští fotbalisté většinu zimních tréninkových jednotek a přípravných utkání absolvují v domácích podmínkách. V areálu mladoboleslavského Městského stadionu mají potřebné hrací plochy s kvalitním umělým trávníkem a případně i plochy s přírodním povrchem, velmi dobře vybavenou posilovnu a po rekonstrukci klubových interiérů i dostatečně prostorné a kvalitní zázemí pro regeneraci v rámci tréninkového procesu a rehabilitaci při doléčování zranění.
Sled tréninků ve dvoufázovém zatížení zpestří nejméně devět přípravných zápasů. Soupeři FK Mladá Boleslav v již domluvených přátelských duelech budou přední třetiligový tým FC Olympia Hradec Králové, účastník nejvyšší slovenské Fortuna ligy FK AS Trenčín a v rámci zimní Tipsport ligy FK Mladá Boleslav druholigový FK Varnsdorf a prvoligoví rivalové FC Slovan Liberec a FK Jablonec. Další tři přípravná utkání se uskuteční v průběhu soustředění, které mladoboleslavský prvoligový kádr má naplánovaný na dny od 30. ledna do 7. února 2017 v Rakousku. Tři zahraniční soupeři jsou zatím v jednání.
Generálním testem připravenosti na jarní ligové bitvy bude utkání s druholigovým FC MAS Táborsko, jehož přesný den a hodinu si soupeři upřesní až podle stanovení termínu úvodního ligového duelu mladoboleslavského týmu v Karviné.

Plán zimní přípravy FK Mladá Boleslav na začátku roku 2017

Úterý 3. ledna testy v Praze na FTVS
Středa 11. ledna od 13 hodin FK Mladá Boleslav - FC Olympia Hradec Králové
Neděle 15. ledna od 11 hodin FK Mladá Boleslav - FC Slovan Liberec
Čtvrtek 19. ledna od 11 hodin FK Mladá Boleslav - FK AS Trenčín
Neděle 22. ledna od 11 hodin FK Mladá Boleslav - FK Varnsdorf
Středa 25. ledna od 11 hodin FK Mladá Boleslav - FK Jablonec
Sobota 28. ledna od 11 nebo od 13 hodin o konečné umístění v Tipsport lize
Neděle 29. ledna od 11 nebo od 13 hodin o konečné umístění v Tipsport lize
Pondělí 30. ledna odjezd na soustředění do Rakouska
Středa 1. února FC Spartak Trnava - FK Mladá Boleslav
Sobota 4. února od 14,30 hodin Vasas Budapest - FK Mladá Boleslav
Úterý 7. února od 13 hodin FC DAC 1904 Dunajská Streda - FK Mladá Boleslav
Úterý 7. února návrat z rakouského soustředění
Sobota 11. února FC MAS Táborsko - FK Mladá Boleslav
Sobota 18. února MFK Karviná - FK Mladá Boleslav

Fanshop banner