Trenér devatenáctiletých dorostenců Kolčava je po podzimu zklamaný
Klub

Trenér devatenáctiletých dorostenců Kolčava je po podzimu zklamaný

Redakce

Starší dorostenci FK Mladá Boleslav U19 přezimují na čtvrtém místě nad úplným dnem celostátní ligy. Ze sedmnácti zápasů vyhráli jenom pět a při třech remízách si připsali dvakrát po jednom bonusovém bodu za lépe zvládnuté pozápasové penaltové rozstřely. Dvacet získaných bodů a devatenáct nastřílených gólů, což je druhá nejhorší bilance z osmnácti družstev, jim stačí pouze na čtrnáctou příčku v osmnáctičlenné ligové tabulce.

„Podzimní sezónu lze hodnotit z více pohledů, ale ve většině případů můžu mluvit o zklamání," míní trenér FK Mladá Boleslav U19 Michal Kolčava. Do sezóny jsme vstoupili špatně a dvě utkání po sobě prohráli. Zejména v Opavě jsme nepodali dobrý výkon. Poté následovalo sedm utkání, ve kterých jsme jenom jednou poznali přemožitele a díky těmto výsledkům jsme se posunuli do středu tabulky. V dalších čtyřech utkáních jsme vždy bodovali doma a závěrečné čtyři podzimní utkání jsme opět nezvládli a všechny čtyři prohráli. Z jednotlivých utkáních lze vyzdvihnout naše výkony proti Příbrami, Zlínu, Ostravě, Jihlavě, Budějovicím, Hlučínu a Hradci. Naopak za špatné považuji střetnutí proti Opavě, Olomouci, Slovácku a druhé poločasy v Karviné, Plzni a Brně. Pozitivně hodnotím, i když se nám nepodařilo bodovat, utkání proti Pardubicím, Slavii a Teplicím. V souboji se Spartou se projevila kvalita soupeře a po dobrém prvním poločase jsme ve druhém již soupeři nestačili. Výrazné a největší rezervy vidím v mentální složce celého týmu, což se nejvíce projevuje na obrovských herních rozdílech nejen mezi jednotlivými zápasy, ale i v jejich průběhu. Dále jsme měli problémy zejména s efektivitou v útočné fázi a využíváním standardních situací," dodal trenér Michal Kolčava, který je však přesvědčený, že po kvalitní zimní přípravě bude tým předvádět odlišné výkony. „Zejména je potřeba ustálit formu, zbavit se výkonnostních a výsledkových výkyvů. S tím je právě spojená mentální složka, čili sebedůvěra, pokora, chuť po vítězství, vůle poprat se o výsledek i za nepříznivého vývoje zápasu. Je to pro nás velká výzva do jarní sezóny, ale věřím, že ji společně zvládneme. V této souvislosti děkuji za spolupráci všem členům našeho realizačního týmu, to znamená Adrianu Vizingrovi, Václavu Pospíšilovi, Václavu Štěpánovi a Václavu Kohoutovi," dodal Michal Kolčava.
V podzimních ligových zápasech se vystřídali tři brankáři a dvacet hráčů, ve všech sedmnácti utkáních nastoupili jen Jakub Klíma a Daniel Novák. Nejproduktivnějšími ve střílení gólů byli Dominik Machů a Vítek Vejr, každý z nich se do soupeřovy branky trefil čtyřikrát.

Přehled mistrovských utkání FK Mladá Boleslav U19 na podzim 2016
SFC Opava U19 - FK Mladá Boleslav U19 3:0
FK Mladá Boleslav U19 - FK Pardubice U19 0:1
FK Mladá Boleslav U19 - FK Příbram U19 1:0 (Vejr)
FC Fastav Zlín U19 - FK Mladá Boleslav U19 0:3 (Daniel Novák, Šimon, Rudzan)
FK Mladá Boleslav U19 - FC Vysočina Jihlava U19 2:2 (Král, Vejr) pokutové kopy 4:2
SK Sigma Olomouc U19 - FK Mladá Boleslav U19 4:1 (Najman)
FK Mladá Boleslav U19 - FC Baník Ostrava U19 0:0 pokutové kopy 5:4
FC Viktoria Plzeň U19 - FK Mladá Boleslav U19 1:1 (Machů) pokutové kopy 4:2
FK Mladá Boleslav U19 - SK Dynamo České Budějovice U19 1:0 (David Novák)
SK Slavia Praha U19 - FK Mladá Boleslav U19 1:0
FK Mladá Boleslav U19 - FC Hlučín U19 5:1 (Vejr 2, Jakub Novák 2, David Novák)
MFK Karviná U19 - FK Mladá Boleslav U19 2:0
FK Mladá Boleslav U19 - FC Hradec Králové U19 3:0 (Machů 2, David Novák)
FC Zbrojovka Brno U19 - FK Mladá Boleslav U19 3:0
FK Mladá Boleslav U19 - 1. FC Slovácko U19 1:3 (Machů)
FK Teplice U19 - FK Mladá Boleslav U19 1:0
AC Sparta Praha U19 - FK Mladá Boleslav U19 3:1 (Král)

Přehled hráčů podle počtu odehraných mistrovských utkání za FK Mladá Boleslav U19 na podzim 2016: 17 - Jakub Klíma, Daniel Novák, 16 - David Komárek, Dominik Machů, David Novák, 15 - Jan Král, Erik Koubský, 14 - Matěj Šimon, 13 - David Krčmář, Vítek Vejr, 12 - Ondřej Rudzan, Petr Mikulec, 11 - Jakub Novák, Patrik Procházka, 10 - Dominik Hajdo, 6 - Tomáš Fingerhut, Dominik Chládek, 4 - Dominik Koubek, Adam Mansfeld, Filip Truksa, 3 - Ondřej Drobný, Ondřej Najman, 1 - František Zeman.

Střelci gólů FK Mladá Boleslav U19 v mistrovských utkáních na podzim 2016: 4 - Dominik Machů, Vítek Vejr, 3 - David Novák, 2 - Jan Král, Jakub Novák, 1 - Daniel Novák, Matěj Šimon, Ondřej Rudzan, Ondřej Najman.

Fanshop banner