Na hřišti ligového lídra uzavřeli podzim prohrou
Klub

Na hřišti ligového lídra uzavřeli podzim prohrou

Redakce

Boleslavští na hřišti lídra dorostenecké ligy uzavřeli podzimní sezónu očekávanou prohrou, která byla již čtvrtou v řadě, a proto budou přezimovat na nelichotivém čtvrtém místě od konce tabulky, čili na pozici ohrožující jejich prvoligovou příslušnost.

V úvodu utkání první střeleckou příležitost měli Boleslavští. Ve 3. minutě Daniel Novák z otočky nastřelil sparťanského brankáře Bačkovského. V 15. minutě Sparta zaútočila z levé strany a Sedláček akci zakončil střelou nad boleslavskou branku. Oboustranně rychlý a důrazný fotbal s množstvím soubojů vynesl Boleslavi ve 27. minutě trestný kop, který však po Machů rozehrání nikdo úspěšně nezakončil. O dvě minuty později se ve sparťanské šestnáctce prosadil Vejr, nabil Hajdovi a ten soupeřovu branku přestřelil. Ve 30. minutě po Procházkově tečované střele získali Boleslavští svůj první roh, ale nic z něho nevytěžili.
Ve 35. minutě útočnou akci Sparty středem hřiště završil Fortelný přesnou střelou k levé tyči - 1:0.
Po vedoucím gólu sparťanští dorostenci dostali chuť na další úspěšné trefy a opakovaně proti boleslavské brance nebezpečně útočili. Jejich kombinační akce naštěstí pro Boleslav končily nepřesnými ranami. Ve 39. minutě zahrozili na druhé straně hřiště Boleslavští, Vejrův centr téměř od rohového praporku však nedokázal Fingerhut přesně usměrnit. Ve 40. minutě po trestném kopu Davida Nováka hlavičkoval z dobré pozice Klíma nepřesně.

Druhý poločas začal boleslavským útokem, který založil Vejr přes Daniela Nováka, ale skončil bez gólového efektu. Ve 48. minutě byl Daniel Novák blízko vyrovnání, když sólo proti soupeřově brance zakončil střelou kolem brankáře, ale i těsně mimo branku. Sparťané odpověděli v následující minutě Fortelným, který si za boleslavskou obrannou linií zpracoval míč a tvrdě vystřelil, ovšem Mikulec výtečným reflexem úspěšně zasáhl.
V 58. minutě svižný sparťanský brejk z levé strany gólově završil Mustedanagič - 2:0.
V příštích minutách si Sparta vynutila tlak a obléhání boleslavské šestnáctky korunovala třetím gólem.
V 70. minutě si na centr naskočil důrazný Čajkovský, jenž před necelými pěti minutami vystřídal autora druhého sparťanského gólu, a hlavou skóroval - 3:0.
V 80. minutě Marečkova bomba z dvaceti metrů těsně minula levou šibenici Mikulcovy branky. V 85. minutě boleslavský útok po pravé straně odtáhl Koubský a po jeho přetaženém centru si Daniel Novák obehráním protihráče připravil palebnou pozici, ale povedenou ránu Bačkovský vyrazil. O minutu později Machů trestným kopem přestřelil sparťanskou branku.
V 88. minutě David Novák rozehrál trestný kop přetaženým centrem na Krále, který hlavou zmírnil boleslavskou prohru - 3:1.

"Nastoupili jsme do utkání proti favoritovi s cílem hrát aktivní střední blok a po zisku míče s jednoduchým přechodem do útoku. Vyvarovat se zbytečných chyb a ztrát uprostřed hřiště. Byli jsme si vědomi rychlosti a přímočarosti Sparty po zisku míče. První poločas jsme odehráli dle stanovené taktiky. Sparta ukázala svoji kvalitu v efektivitě, z jediné šance skórovala. Druhý poločas se lámal hned po přestávce. Za stavu 1:0 jsme nevyužili největší šanci, při které běžel sám na brankáře Daniel Novák. Poté kvůli zmrzlému terénu a zranění Davida Nováka jsme chvíli hráli v desíti, Sparta nás trvale sevřela a přidala druhou branku. Poté jsme se vrátili do zápasu, ale Sparta dala třetí gól. My si vypracovali dvě šance, bohužel trestný kop z nebezpečné vzdálenosti a i individuální akci Novákem jsme neproměnili. Na závěr jsme korigovali Králem na 3:1. Rozhodla hráčská kvalita na straně domácích. Byli maximálně efektivní. Na druhou stranu si cením toho, že jsme na závěr podzimu dokázali hrát to, co jsme si řekli. K úspěchu je potřeba být také gólově efektivní, ale to se nám nedařilo celý podzim. Proti Spartě jsme hráli na hranici našich aktuálních možností," řekl k poslednímu podzimnímu utkání boleslavský trenér Michal Kolčava a dodal: „Utvrdili jsme se, že můžeme hrát s každým. Přiznejme si, že jsme stanovený společný cíl výsledkově nesplnili. V utkání proti Spartě jsem ale na hráčích a celém týmu viděl velkou touhu něco změnit. A to je to, co budeme potřebovat v zimní přípravě. Nečeká nás lehké jaro, ale já vím, že to společnými silami zvládneme."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Mikulec - Procházka, Klíma, Král, David Novák (56. Koubek) - Hajdo (75. Koubský), Machů - Jakub Novák (77. Provazník), Vejr, Daniel Novák - Fingerhut.

Sestava AC Sparta Praha U19: Bačkovský - Mareček, Köstl, Burda, Dudl - Sedláček, Havelka - Plachý (31. Tvaroh), Fortelný, Majka - Mustedanagič (66. Čajkovský).

Góly: 35. Fortelný, 58. Mustedanagič, 69. Čajkovský - 88. Král

ŽK: Vejr

Rozhodčí: Teuber - Polena, Tomšů

Diváků: 100

Fanshop banner