Zápas jsme nezvládli, povzdechl si trenér Kalvoda
Klub

Zápas jsme nezvládli, povzdechl si trenér Kalvoda

Redakce

Boleslavští fotbalisté pokazili v závěrečných minutách třetí mistrovský zápas na domácím hřišti v necelých dvou kalendářních měsících. Po ztrátách v koncovkách střetnutí s Brnem a Zlínem nečekaně nezvládli ani finále souboje s poslední Příbramí.

„Těžko se to hodnotí," povzdechl si před novináři boleslavský trenér Leoš Kalvoda po nečekané domácí remíze s Příbramí. „První poločas jsme měli dobře rozjetý, i když jsme prohrávali, otočili jsme však skóre a vedoucí gól dali těsně před poločasem. Druhý poločas však byl z naší strany špatný a o vyrovnání jsme si říkali. Zápas jsme prostě nezvládli," dodal Leoš Kalvoda, který si kolaps v nastaveném čase vysvětluje malým sebevědomím hráčů: „Připadalo mně, že hráči měli strach o výsledek, že se báli hrát, místo aby s přehledem dovedli utkání do vítězného konce. Závěr podzimu se nám vůbec nepovedl. Dostávali jsme góly v nastavených časech, hráči si snad mysleli, že se nemůže nic špatného stát a výsledky s Brnem, Zlínem a Příbramí tak podle toho dopadly."

Příbramský trenér Petr Rada nebyl s remízou v Boleslavi tolik spokojený, jak by se na šéfa posledního týmu ligového pořadí očekávalo: „Vyválčili jsme sice jeden bod v Boleslavi, ale pro nás by byly lepší tři. Na Boleslav jsme se dobře připravili a počítali s tím, že bude chtít napravit špatnou výsledkovou sérii a bude hrát hodně dopředu ve snaze zvítězit. Vstup do zápasu jsme zvládli a krásnou Rezkovou brankou se dostali do vedení, ale to nám nevydrželo, což je náš dlouhodobý problém. Boleslav měla spousty rohových kopů, nastřelila břevno, byla lepší a my úplně vypadli ze hry a dostali zbytečnou branku v poslední minutě poločasu. V kabině jsem trochu zvýšil hlas, abych hráče nabudil, a druhý poločas jsme odehráli aktivně, podobně jako v Brně. Více jsme drželi balon, ale nedařilo se nám dlouho srovnat, až teprve v závěru, když jsme poslali Treglera do útoku a dohrávali na tři beky. Za druhý poločas jsme si vyrovnávací gól zasloužili. I toho jednoho bodu z Boleslavi, která je na špici ligy, si cením. V naší situaci by byly lepší tři, protože dnes jsme na ně měli, ale více mě mrzí, že jsme tři body neudělali v Brně."

Fanshop banner