Ve svižně hraném utkání Boleslavští častěji a přesněji stříleli
Klub

Ve svižně hraném utkání Boleslavští častěji a přesněji stříleli

Redakce

Podzimní mistrovskou sezónu zakončili boleslavští junioři doplnění několika hráči z prvoligového kádru zaslouženým vítězstvím, kterým potvrdili své postavení na čele tabulky. V chladné listopadové neděli se hrál oboustranně svižný fotbal s více šancemi před slávistickou brankou.

V prvním poločase se k ohrožení soupeřovy branky dostali nejdříve slávističtí junioři, když v 6. minutě získali rohový kop, který však od boleslavské branky odvrátil Malpon. Ve 13. minutě utekl boleslavským obráncům Gilian a své sólo z půlky hřiště zakončil střelou těsně mimo levý horní růžek Vejmolovy branky.
V 16. minutě po spolupráci s Malponem se pokusil vystřelit Vukadinovič, ale slávističtí obránci jeho snahu zablokovali. O dvě minuty později opakované Malponovy střely vynesly Boleslavi první rohový kop. Ve 20. minutě Kalabiška rozehrál již druhý boleslavský roh, který vyvrcholil velkou šancí Glöcknera, ale tomu se nezdařilo protlačit míč přes brankáře Lisu. Ve 23. minutě Kalabiškův trestný kop proletěl jen několik centimetrů nad slávistickým břevnem. Ve 26. minutě povedenou boleslavskou kombinaci završil Albina střelou z úhlu do brankáře. Ve 29. minutě Routek ze dvaceti metrů těsně minul boleslavskou branku.
Ve 37. minutě po narážečce s Malponem vnikl z pravé strany do slávistického vápna Vukadinovič a když jeho ránu Lisa vyrazil, tak Malpon ráznou dorážkou k pravé tyči skóroval - 1:0.
V poslední pětiminutovce prvního poločasu nevyužil Valenta boleslavský trestný kop, rozhodčí neuznali Bojdův gól po třetím boleslavském rohu rozehraném Valentou a rohový kop slávistického Jablonského snadno Boleslavští ubránili.

Ve druhém poločase se obraz hry nezměnil, neboť oba týmy se nadále prezentovaly kombinačním a ofenzivním fotbalem. Nebezpečnější pro soupeřovu branku byli Boleslavští. Ve 47. minutě Albina trestným kopem nastřelil pouze hráčskou zeď a podobně si o deset minut později počínal při dalším trestňáku z nadějné pozice i Vukadinovič. V 65. minutě Albina vystihnul slávistickou rozehrávku, a přestože měl čas připravit si střeleckou pozici, tak soupeřovu branku překopl. V příští minutě na druhé straně hřiště slávistický útok z pravé strany zakončil po Vávrově centru Novák usměrněním míče těsně vedle levé tyče boleslavské branky. V 70. minutě Boleslavští promarnili svůj čtvrtý rohový kop. V 79. minutě po slávistickém rohu pálil Vávra opět nepřesně.
Deset minut před koncem vedl boleslavský útok středem hřiště Albina a po jeho přesné přihrávce vlevo se Kalabiška rozvzpomněl na svoji kanonýrskou pověst a křížnou ranou ke vzdálenější tyči prostřelil slávistického gólmana - 2:0.
Dvojnásobné vedení si Boleslavští pohlídali a dovedli utkání do zasloužené výhry.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Vejmola - Glöckner, Hůlka, Kopa - Malpon (80. Kühnel), Valenta - Vukadinovič, Albina, Kalabiška - Košek (61. Zabilanský), Bojda (83. Novotný).

Sestava SK Slavia Praha U21: Lisa - Mikula, Broukal, Routek (46. Pelyak), Souček - Vavrouš, Jakab (88. Schulz), Král, Jablonský - Veselý (61. Vávra), Gilian (61. Novák).

Góly: 37. Malpon, 80. Kalabiška

Rozhodčí: Rejžek - Blažej, Vitner

Diváků: 75

Fanshop banner