Chtěl jsem vyhrát, ale nepovedlo se, pravil Kalvoda po remíze s Plzní
Klub

Chtěl jsem vyhrát, ale nepovedlo se, pravil Kalvoda po remíze s Plzní

Redakce

Boleslavský trenér Leoš Kalvoda proti úřadujícímu mistru z Plzně vsadil v taktické přípravě na defenzívu, což se projevilo neinkasováním gólu, ale také prvním podzimním utkáním bez vstřeleného gólu.

Bezgólové utkání čtvrté Boleslavi proti první Plzni označil boleslavský trenér Leoš Kalvoda za spravedlivou remízu. „Jak Plzeň, tak i my jsme měli náznaky několika šancí, ale i pár vyložených příležitostí. My jsme si hlavně potvrdili, že poctivou prací a poctivým fotbalem můžeme hrát s týmem ze špice ligové tabulky. Ale když mám být upřímný, chtěl jsem nad Plzní vyhrát. Nepovedlo se, ale nic se neděje, jsme teprve polovině sezóny," prohlásil Leoš Kalvoda. Zdůraznil, že v porovnání s předchozími nevydařenými zápasy změnil rozestavení mužstva ze 4-4-2 na 4-2-3-1 s důrazem na posílení středu hřiště. „Plzeň je velmi kvalitní mužstvo a proto jsme se soustředili na defenzívu, na snahu nedostat gól, a to se nám podařilo. Ovšem úplně spokojený s defenzívou nejsem, protože Plzeň si vytvořila několik šancí obcházením našich hráčů v situacích jeden na jednoho. Ale celkově jsem s prací kluků byl spokojený," dodal Leoš Kalvoda.

„Když nevstřelíme gól, těžko můžeme vyhrát," povzdechl si plzeňský kouč Roman Pivarník. „Musím být spokojený, jak jsme zápas odehráli, Boleslav je hodně silné mužstvo, jeho hráči důrazní a na svém domácím hřišti dominují proti každému soupeři. My přesto dokázali hrát aktivně, zamezili jsme Boleslavi, aby se dostala do hry, bohužel situace, které jsme si vytvořili, jsme nedokázali zakončit, protože jsme nebyli tak pohotoví, jak jsme měli být. Remíza z Boleslavi je pro nás zisk bodu z venku, ale určitě jsme měli na víc," řekl plzeňský trenér Roman Pivarník.

Fanshop banner