V Boleslavi proti Dánům zažil reprezentační premiéru Petr Mareš
Klub

V Boleslavi proti Dánům zažil reprezentační premiéru Petr Mareš

Redakce

V krátké době necelých tří měsíců se česká fotbalová reprezentace dvakrát představila v Mladé Boleslavi. Poprvé ve středu 31. srpna proti Arménii (3:0) a podruhé v úterý 15. listopadu proti Dánsku (1:1). V listopadovém přáteláku premiérově v národním dresu nastoupil boleslavský záložník Petr Mareš.

Čechy v obou případech vedl trenér Karel Jarolím, jenž před převzetím reprezentačního mužstva působil dva a půl roku v FK Mladá Boleslav. Srpnový duel byl premiérou Karla Jarolíma u reprezentace a jediným testem před vstupem do kvalifikačních bojů o účast na světovém šampionátu v roce 2018. „Byl to můj první reprezentační zápas, vyhráli jsme ho a byl bych hrozně rád, kdybychom na to navázali," pravil Karel Jarolím před listopadovým střetnutím s Dány. Stalo se premiérovou šancí pro boleslavského Petra Mareše, který v národním dresu odehrál celý druhý poločas.

Středa 31. srpna 2016: Česko - Arménie 3:0
Sestava Česka v I. poločase: Vaclík - Kadeřábek, Suchý, Pokorný, Pudil - Skalák, Darida, Pavelka, Krejčí - Václav Kadlec, Milan Škoda. Sestava Česka v II. poločase: Koubek - Zahustel, Kalas, Michal Kadlec, Novák - Kopic, Frýdek, Sýkora, Šural - Necid, Vydra. Góly: 4. Krejčí, 34. V. Kadlec, 86. Kopic. Rozhodčí: Vnuk - Brendza, Tomčík (všichni ze Slovenska). Diváků: 4351.

Úterý 15. listopadu 2016: Česko - Dánsko 1:1
Sestava Česka: Koubek (46. Pavlenka) - Gebre Selassie (66. Kadeřábek), Suchý, Kalas, Pudil - Kopic, Sýkora (46. Mareš), Dočkal, Barák (81. Droppa), Zmrhal (66. Souček) - Milan Škoda (46. Krmenčík). Góly: 8. Barák - 38. Jörgensen. Rozhodčí: Schüttengruber - Drandner, Riedel (všichni z Rakouska). Diváků: 1763.

Fanshop banner