K bodu za remízu přidali druhý za zvládnutý penaltový rozstřel
Klub

K bodu za remízu přidali druhý za zvládnutý penaltový rozstřel

Redakce

V posledním mistrovském utkání letošní podzimní sezóny boleslavští šestnáctiletí dorostenci nepřemohli soupeře ze spodní poloviny tabulky a po nečekané remíze si naštěstí připsali bonusový bod za úspěšně zvládnutý pozápasový penaltový rozstřel, čímž uhájili své postavení na třetí příčce za dosud neporaženými Spartou a Slavií.

V prvním poločase první nebezpečný útok předvedli Bohemians, ovšem v 6. minutě koncovku jejich rychlé akce boleslavský brankář Štipl bez problémů zvládl. V 19. minutě boleslavský Motyčka neproměnil samostatný nájezd na brankáře.
Ve 27. minutě Plotnárkem rozehraný trestný kop Chleboráb hlavou usměrnil do břevna a teprve pohotovou dorážkou do odkryté brány dal vedoucí boleslavský gól - 1:0.
Ve 36. minutě se po další boleslavské standardní situaci dostal do nadějného zakončení Šmejda, ale střílel doprostřed brány. O dvě minuty později po ideální přihrávce mezi vršovické stopery běžel Plotnárek sám na brankáře, jeho střela však těsně minula branku.

Ve druhém poločase Boleslavští o těsný náskok smolně přišli.
V 64. minutě ostrý soupeřův centr z levé strany nešťastně tečoval do vlastní branky boleslavský stoper Šmejda - 1:1.
Nejblíže k opětovnému vedení byli Boleslavští v 71. minutě, kdy po rohovém kopu Lukáč hlavičkoval těsně vedle branky Bohemians.

Penaltový rozstřel Boleslav - Bohemians 4:3.
Protože se v osmdesáti minutách hry o vítězi nerozhodlo, následoval pozápasový penaltový rozstřel. V prvních dvou sériích střelci z obou družstev uspěli, za Boleslav Lukáč a Chleborád. Ve třetí sérii po Skramuského gólu a soupeřově střele mimo branku Boleslav získala vedení 3:2. Ve čtvrté sérii Plotnárek penaltu nedal a vršovický střelec vyrovnal na 3:3. V páté sérii boleslavský střelec Mašek uspěl a vršovický pokutový kop boleslavský gólman Štipl chytil - 4:3.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Páník po utkání prohlásil: „Neměli jsme úplně dobrý vstup do zápasu a první vážnější možnost měli hosté, Štipl si však se střelou poradil. Postupně jsme se dostávali více do hry a vytvářeli si zajímavé situace. Velkou šanci promarnil Motyčka po přihrávce mezi obránce. První branku tak vstřelil až Chledorád, který dorazil do sítě vlastní hlavičku odraženou od břevna. V závěru první půle mohl navýšit naše vedení Plotnárek, ale neproměnil samostatný nájezd. Ve druhém poločase se více bojovalo, přibylo ostrých zákroků a utkání se mírně vyhrotilo. Soupeř sice ani jednou ve druhé půli netrefil naši bránu, přesto se dočkal vyrovnání, když jsme si srazili míč po centru do vlastní sítě. Do konce zápasu již žádná branka nepadla a tak se rozhodovalo v penaltovém rozstřelu. V poslední sérii proměnil svůj pokus Mašek, Štipl vychytal hráče Bohemky a díky tomu jsme si připsali jeden bod navíc."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Štipl - Johanides, Chleborád, Šmejda, Skramuský - Žádný, Mašek - Plotnárek, Havlina (70. Stanislav), Motyčka (50. Bárta) - Lukáč.

Góly: 27. Chleborád - 64. Šmejda (vlastní gól)

Rozhodčí: Duchoň - Nejedlo, Tvaroh

Diváků: 55

Fanshop banner