Favorizovaní boleslavští junioři nečekaně vysoko prohráli
Klub

Favorizovaní boleslavští junioři nečekaně vysoko prohráli

Redakce

V páteční předehrávce šestnáctého čili závěrečného podzimního kola Boleslavští nezvládli roli favorita proti týmu ze spodních pater Juniorské ligy a odvezli si z Příbrami nečekaně vysokou porážku.

První poločas začali výkopem Příbramští a hned z prvního útoku získali rohový kop, kterým však přímo boleslavskou branku neohrozili. V 9. minutě si boleslavský brankář Šeda poradil s jedovatou přízemní střelou, ale na začátku druhé čtvrthodinky v rozpětí necelých pěti minut dvakrát kapituloval.
V 16. minutě ve zmatcích před boleslavskou brankou šťastnou střelou ze skrumáže trefil vedoucí gól Šrain - 1:0.
Ve 23. minutě navýšil příbramské vedení Mahmutovič střelou z necelých dvaceti metrů - 2:0.

Za dvougólového příbramského vedení následovala fáze, v níž se bojovalo o míč především uprostřed hrací plochy. Řídké ofenzivní pokusy na obou stranách zastavovali rozhodčí kvůli ofsajdům. Krátce před přestávkou si příbramský gólman Švenger poradil s boleslavskými zakončeními po dvou rohových kopech i po střele ze hry z rohu velkého vápna.

Do druhého poločas Boleslavští vstoupili se dvěma změnami v sestavě, ale získali pouze dva rohové kopy, po kterých skóre nikdo nezměnil. Nadále se marně snažili o dobytí soupeřovy branky. Naopak v závěru v rozpětí necelé desetiminutovky dvakrát inkasovali.
V 74. minutě se do boleslavské šestnáctky probil z levé strany Mahmutovič a z úhlu Šedu prostřelil - 3:0.
V 83. minutě po předchozím nevyužití trestného kopu Příbramským vyšla ofenzivní akce, v jejímž finále zvýšil náhradník Břížďala na 4:0.
V 88. minutě se boleslavským juniorům podařilo nepříznivý výsledek zkorigovat čestným gólem Kořínka - 4:1.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Šeda - Malý, Glöckner, Kopa - Albina, Kühnel (46. Košek) - Valenta, Malpon, Zabilanský (46. Kořínek) - Dohnalík (67. Novotný), Bojda.

Sestava 1. FK Příbram U21: Švenger - Tregler, Ježdík, Šrain (75. Makoš), Borek, Květ, Januška (85. Bělohlávek), Laňka (57. Macek), Pecháček (78. Břížďala), Holý, Mahmutovič.

Góly: 23. a 74. Mahmutovič, 16. Šrain, 83. Břížďala - 88. Kořínek.

ŽK: Laňka

Rozhodčí: Černý - Fišer, Šimáček

Fanshop banner