Po první inkasované brance odevzdali soupeři body bez boje
Klub

Po první inkasované brance odevzdali soupeři body bez boje

Redakce

Před závěrečným ligovým kolem letošního podzimu patří boleslavští sedmnáctiletí fotbalisté k sedmičce týmů s mínusovou bilancí v tabulce pravdy, celkově jsou čtvrtí od konce a mají jen o tři body více než poslední pražský Meteor. Zároveň však zaostávají za Teplicemi a Libercem jen o bod a na osmé Pardubice ztrácejí dva body.

První poločas se boleslavským dorostencům herně vydařil, i když ho odehráli bez vstřeleného gólu. Ve 20. minutě boleslavský Majer prohrál osobní souboj ve středu hřiště a pražský soupeř okamžitě zahrozil útokem po levé straně, kde se nechal lehce obehrát Kučera a po centru jeden ze střílejících útočníků Sparty jen o kousek minul branku. Za pět minut Spartě pomohl do šance Pour nepřesnou nahrávkou na Kuchaře, soupeř však rychlý brejk zmařil zakončením kousek vedle pravé tyče boleslavské branky. A do třetice ve 30. minutě si Pour nepřesně přebral míč, kterého se zmocnil soupeř a jeho rychlý přechod do útoku zarazil v poslední chvilce boleslavský stoper Kuchař výborným obranným skluzem. Ve 35. minutě se Bičiště individuálně prosadil a z levé strany nádherně odcentroval před sparťanskou branku, kde Moravčík nešťastně nastřelil svého spoluhráče Poura.

Ve druhém poločase Boleslavští polevili a inkasovali tři góly.
Ve 45. minutě přišel ve středu hřiště o míč Pour a po následném závaru a Mísařem špatném odkopu se Sparta dostala do tlaku a zakončením po centru jednoduše otevřela skóre utkání - 0:1.
V 57. minutě při sparťanském rohovém kopu boleslavský obránce Strouhal pouze přihlížel, jak jeden z protihráčů na zadní tyči zvyšoval hlavou na 0:2.
V 63. minutě si jeden ze sparťanských útočníků na levé straně hřiště pohrál s Mísařem a po následném přetaženém centru úplně volný hráč zakončil akci do prázdné boleslavské branky - 0:3.
V dalším průběhu utkání ještě další tři velké sparťanské šance pochytal brankář Barták a jeho zásluhou neskončil výsledek větším boleslavským debaklem.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík byl zklamaný z poklesu hráčské morálky: „První poločas jsme se soupeřem drželi krok a předvedli sympatický výkon. Bohužel to vše jsme degradovali výkonem v poločase druhém. Po prvním obdrženém gólu se naše hra celkově rozpadla a hráči zbytek utkání pouze dohráli. Naše nasazení, bojovnost a chuť se poprat o lepší výsledek byla ostudná. Jsem velmi zklamaný, jak hráči reagovali po první obdržené brance. Soupeř druhý poločas jednoznačně dominoval a zaslouženě utkání vyhrál.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Barták - Kučera, Mísař (66. Zmij), Kuchař, Mrnka - Pour (45. Strouhal), Majer (52. Kalabis) - Bičiště, Gombáš, Moravčík - Vajgl (52. Čech).

Rozhodčí: Mrkáček - Nejedlo, Pažout

Diváků: 50

Fanshop banner