Na podzim neporaženou Spartu přemohli až v pozápasovém penaltovém rozstřelu
Klub

Na podzim neporaženou Spartu přemohli až v pozápasovém penaltovém rozstřelu

Redakce

V předpoledním podzimní mistráku šestnáctiletí remizovali s mladými sparťany a před závěrečným podzimním kolem jsou třetí za dosud neporaženými druhou Spartou o čtyři a vedoucí Slavií o sedm bodů. Na nejbližší pronásledovatele Plzeň a Hradec mají náskok dvou bodů.

První poločas začal oboustrannou ofenzivní aktivitou. Ve 3. minutě boleslavský Plotnárek získal míč a poslal do brejku Vozába, jehož zakončení sparťanský gólman vytěsnil na roh. V 7. minutě sparťanský záložník prošel přes tři boleslavské hráče, a když posunul míč mezi stopery, tak nebezpečnou situaci dobře vyřešil brankář Kocmich. V 9. minutě po boleslavské standardní situaci vybojoval odražený míč Žádný a následný střelecký pokus Vozába mířil těsně vedle sparťanské branky.
V 18. minutě po Plotnárkově centru a Chleborádově šikovném odstavení soupeřova obránce Mašek krásnou střelou otevřel skóre zápasu - 1:0.
Ve 20. minutě Vozáb přečetl rozehrávku soupeře a ve finále úniku jeho střelu sparťanský gólman s obtížemi chytil. Ve 25. minutě po dalším povedeném Plotnárkově centru se ocitl v šanci Havlina, ale ten ji v gól neproměnil. O dvě minuty později po Maškově standardní situaci chyběl u vzdálenější tyče jen kousek ke zdárnému zakončení. Ve 31. minutě po Vozábově akci a Plotnárkově zakončení získala Boleslav jen roh. V poslední minutě poločasu Vozábovo zakončení přeletělo sparťanskou branku.

Do druhého poločasu se Boleslavští vstoupili s těsným vedením, které však udrželi jen osm minut. Ve 45. minutě boleslavský Mašek získal míč, ale následná Plotnárkova střela mířila jen doprostřed brány.
Ve 48. minutě při sparťanské akci z pravé strany a po přetaženém centru boleslavští obránci neuhlídali na zadní tyči soupeře, který tak srovnal skóre - 1:1.
V 51. minutě Maškův dobře provedený trestný kop vytáhl sparťanský brankář z šibenice fantastickým zákrokem. Po následně rozehraném rohovém kopu byl blízko skórování Plotnárek, ale ve velké šanci hlavou minul branku. V 63. minutě Sparta zaútočila středem hřiště a nebezpečnou situaci pro boleslavskou branku vyřešil dobrou reakcí brankář Kocmich. V 72. minutě po sparťanské standardní situaci Boleslavští se štěstím přečkali nepříjemnou chvilku, když míč těsně minul Kocmichovu bránu.

Střetnutí boleslavských a sparťanských šestnáctiletých dorostenců skončilo po osmdesáti minutách bez vítěze a tak následoval penaltový rozstřel, do něhož boleslavský trenér Páník vyslal místo brankáře Kocmicha jeho kolegu Štipla.
V první sérii boleslavský Chleborád penaltu proměnil a sparťanskému Jonášovi střelu Štipl chytil - 1:0. V druhé sérii boleslavský Skramuský neprostřelil gólmana a sparťanský Čejka vyrovnal na 1:1. Ve třetí sérii boleslavský Sládek netrefil branku a sparťanský Szewieczek se prosadil - 1:2. Ve čtvrté sérii boleslavský Baborák dal gól a sparťanskému Vokřínkovi ránu Štipl chytil - 2:2. V páté sérii boleslavský Mašek uspěl a sparťanský Pudhorocký proti Štiplovi ne - 3:2.
Výrazným přičiněním brankáře Štipla, který chytil tři sparťanské pokutového kopy, si po rozstřelu Boleslav - Sparta 3:2 bonusový bod připsala Boleslav.

Trenér boleslavských dorostenců Ján Páník: „Odehráli jsme velmi dobrý první poločas, ve kterém přišla vedoucí branka Maška a několik další zajímavých příležitostí. Soupeř se příliš k naší brance nedostával, naše defenzivní činnost byla dostatečně důsledná, a co prošlo, spolehlivě vyřešil brankář Kocmich. V dalších šancích se ocitli Vozáb, Havlina a Plotnárek, byla škoda, že nepřidali druhou branku. Ve druhém poločase byl soupeř častěji na míči a měl i několik nebezpečných situací. Vzhledem k průběhu zápasu se zrodila spravedlivá remíza. Hráči předvedli srdnatý, bojovný výkon, dodržovali stanovenou taktiku a přidali i fotbalovou kvalitu. Odměnou jim byl jeden plusový bod navíc. Při penaltovém rozstřelu totiž chytil gólman Štipl tři pokusy hráčů Sparty a za náš tým se trefili Chleborád, Baborák a Mašek."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Kocmich (79. Štipl) - Johanides, Chleborád, Šmejda, Skramuský - Žádný, Mašek - Havlina (60. Velechovský), Lukáč (55. Bárta), Plotnárek (79. Baborák) - Vozáb (70. Sládek).

Gól FK MB U16: 18. Mašek

Rozhodčí: Mrkáček - Nejedlo, Pažout

Diváků: 50

Fanshop banner