Fabián prodloužil smlouvu s FK Mladá Boleslav
Klub

Fabián prodloužil smlouvu s FK Mladá Boleslav

Redakce

Sedmadvacetiletý defenzivní hráč Tomáš Fabián se upsal FK Mladá Boleslav na příští necelé tři roky, když stávající profesionální smlouvu prodloužil do konce června 2019. V mladoboleslavském klubu působí již třináct let.

Tomáš Fabián s fotbalem začal v Mnichově Hradišti, odkud do Mladé Boleslavi přestoupil v roce 2003. Pracovitostí, rychlostí a tvrdou střelou se prosadil do českých dorosteneckých reprezentací. V dresu s lvíčkem na hrudi nastoupil sedmkrát za U18, čtyřikrát za U19 a třikrát za U20. Za juniorský reprezentační tým Česko U21 si připsal tři starty. Spolu s mladoboleslavským spoluhráčem Janem Chramostou se zúčastnil mistrovství světa U20, které se v roce 2009 konalo v Egyptě, kde česká reprezentace vypadla v osmifinále po remíze s Maďarskem 2:2 a následném prohraném penaltovém rozstřelu. To již byl od začátku roku 2009 v mladoboleslavském prvoligovém kádru dospělých. V české lize si zatím připsal jen 42 utkání, všechny za FK Mladá Boleslav, v nichž dal pět gólů. Jeho nadějnou kariéru zbrzdily zdravotní problémy, ne vždy způsobené fotbalovými zraněními. Do nelehkého období opakovaných návratů do profesionálního fotbalu spadá i půlroční hostování v druholigovém FK Varnsdorf, kde na jaře 2013 nastoupil do osmi mistráků a dal jeden gól.
V aktuální podzimní ligové sezóně nastoupil do dvou ligových utkání a je natěšený na další starty s vírou, že mu zdraví vydrží. Věří tomu i vedení FK Mladá Boleslav, s nímž se dohodl na nové profesionální smlouvě s platností do 30. června 2019.

Fanshop banner