Boleslavští dorostenci obdrželi dva laciné góly a sami nedali ani jeden
Klub

Boleslavští dorostenci obdrželi dva laciné góly a sami nedali ani jeden

Redakce

Šestnáctiletí po čtyřech vítězstvích prohráli domácí mistrovské utkání, aniž vstřelili jediný gól, se sousedem z popředí ligové tabulky. V aktuálním pořadí klesli ze třetí na pátou příčku.

V prvním poločase se úvodní minuty odehrály bez šancí před brankami. Teprve v 18. minutě se dostal do první vážnější boleslavské příležitosti Chleborád, kterému chyběl k zakončení kousek. Za dvě minuty si s plzeňskou střelou ze střední vzdálenosti poradil brankář Kocmich. Ve 34. minutě opět boleslavský gólman Kocmich předvedl dobrý zákrok a těžkou soupeřovu střelu vytěsnil nad břevno. V této fázi hry byli Plzeňští aktivnější, což do konce poločasu vyjádřili i gólově.
Ve 38. minutě plzeňský průnik po pravé straně boleslavská defenzíva nezachytila a po zdařilém centru soupeř akci zakončil nechytatelnou střelou - 0:1.

Po změně stran Plzeňští brzo své vedení zvýšili.
Ve 43. minutě se boleslavští Velechovský s Johanidesem nechali velmi lehce obehrát a pustili soupeře do šance, kterou gólově završil - 0:2.
V 54. minutě se po špatné Žádného rozehrávce dostali Plzeňští do nebezpečného brejku, který však zakončili nad Kocmichovu bránu. O deset minut později další plzeňský brejk skončil nepřesnou střelou vedle boleslavské branky. V 65. minutě po rozehrání boleslavského trestného kopu se objevil v obrovské šanci Chleborád, ale fantasticky jej vychytal plzeňský gólman. V 75. minutě rozhodčí Martínek nařídil proti Boleslavi velmi diskutabilní pokutový kop, plzeňský střelec trefil tyč.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Páník po prohře řekl: „V prvních dvaceti minutách, kdy se hrálo bez šancí, mohl Mašek dvakrát poslat do úniku Lukáče, ale zradila ho finální přihrávka. V posledních deseti minutách poločasu jsme se dostali pod soupeřův tlak, a když už to vypadalo, že ho přečkáme, inkasovali jsme branku. Té však předcházelo jasné hraní rukou jednoho z hostujících hráčů, které však zůstalo bez povšimnutí rozhodčího. Hned v úvodu druhé půle jsme si nechali dát velmi lacinou branku, když hostující hráč dokázal lehce přejít před tři naše hráče u postranní čáry. Hráči však nesložili zbraně a prali se o kontaktní branku. Velkou šanci měl po standardní situaci Chleborád, ale zblízka nepřekonal brankáře. Soupeř si pak již své vedení pohlídal i za cenu velkého množství nedovolených zákroků."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Kocmich - Johanides, Chleborád, Šmejda, Skramuský - Žádný (60. Stanislav), Havlina (65. Sládek) - Velechovský (50. Bárta), Mašek (80. Gracl), Vozáb - Lukáč (70. Motyčka).

Rozhodčí: Martínek - Kuka, Pažout

Diváků: 40

Fanshop banner