Na nic se neptejte, požádal trenér Kalvoda novináře
Klub

Na nic se neptejte, požádal trenér Kalvoda novináře

Redakce

Trenér Leoš Kalvoda se zlobil, že někteří hráči boleslavského týmu opakovaně chybují, a litoval vynucený odchod zkušeného Marka Matějovského ze hry v průběhu druhého poločasu. Zlínský Bohumil Páník bral výhru s nadhledem, když hru svého týmu označil za horší, než jakou předváděla Boleslav.

Když přišel boleslavský kouč Leoš Kalvoda po prohraném zápase se Zlínem mezi novináře, jeho první slovy byla: „Dnes se mě na nic neptejte." Když se pustil do hodnocení, pravil: „První poločas jsme odehráli slušně, Zlín jsme vůbec nepouštěli do šancí, fotbal se však hraje na góly, Zlín dal dva a my jen jeden. Nevím, co Hůlka vymýšlel, co chtěl na malém vápně udělat místo toho, aby míč jednoduše odpálil. Chyb jsme soupeři nabídli moc a on nás za to potrestal, z toho se musíme poučit. Musíme se také zamyslet nad tím, že nám nemůže hráč dělat opakovaně chyby, to potom nemůže být v mužstvu, které je na čele ligové tabulky." Na dotaz týkající se vystřídaní Matějovského, trenér Leoš Kalvoda reagoval odpovědí: „Matějovský si o vystřídání řekl, protože měl svalové potíže, jeho odchod pochopitelně ovlivnil naši hru, vždyť je to velmi kvalitní hráč, až jsem se divil, že ho Sparta pustila, i když osobně jsem rád, že ho k nám pustila."

Zlínský trenér Bohumil Páník výhru svého týmu zhodnotil přísně pragmaticky: „Vítězství beru s nadhledem, protože náš výkon nebyl dobrý. Boleslav byla většinu času lepším mužstvem, my jsme byli všude později a byli herně horší. Byli jsme bez jiskry, bez nápadu a prohrávali osobní souboje. Po vystřídání jsme jiskru chytili, vyšly nám dvě akce a vyhráli jsme. I takové zápasy jsou a je potřeba takové vítězství přijmout s pokorou."

Fanshop banner