Podruhé doma nezvládli závěr ligového zápasu
Klub

Podruhé doma nezvládli závěr ligového zápasu

Redakce

Boleslavští podruhé za sebou nedotáhli dobře rozehraný domácí zápas do vítězného konce. Na rozdíl od domácí remízy s Brnem tentokrát nezískali ani bod, když ztratili těsné vedení inkasováním dvou gólů v rozmezí pěti minut.

Vstup do utkání vyšel Boleslavi parádně.
Ve 2. minutě boleslavský brankář Diviš dlouhým odkopem založil akci, v níž míč putoval přes Chramostu a Přikryla k Mebrahtuovi, jenž si uvnitř zlínské šestnáctky připravil střelbu a křížnou ranou překonal brankáře Dostála - 1:0.
Potom se dlouhé minuty hrálo uprostřed hřiště bez ohrožování brankářů. Po čtvrthodině přeci jenom Boleslavští soupeře zatlačili a ve 20. minutě se do obrovské šance dostal Přikryl, dokonce obešel brankáře Dostála, ale dlouhou kličkou se dostal do složitého střeleckého úhlu a prázdnou branku netrefil. Ve 32. minutě Zlínští při dvou slepených rohových kopech nedostali míč ani jednou před Divišovu branku. Ve 35. minutě po Pauschekově pasu pádil na zlínskou branku Mebrahtu, ale dvojice obránců mu koncovku ztížila a míč nakonec zalehl vyběhnuvší brankář Dostál. Teprve ve 37. minutě měli Boleslavští výhodu prvního a před přestávkou i jediného rohu, který rozehrál Mareš a od zlínské branky odhlavičkoval Traoré. V závěrečné pětiminutovce poločasu měli zlínští fotbalisté dvakrát výhodu trestných kopů z nebezpečných pozic, ale neprosadili se ani jednou.

Druhý poločas začali Boleslavští sebevědomě se zřejmým úmyslem zvýraznit své vedení. Z první akce po změně stran získali roh. Ve 49. minutě Marešův centr usměrnil Mebrahtu hlavou těsně vedle branky. V 55. minutě vystihl Přikryl soupeřovu rozehrávku, poslal do šance Chramostu, jeho zakončení však obránci zablokovali. V 60. minutě zlínská defenzíva odolala Marešovu trestném kopu a vzápětí i rohu. Za deset minut se situace opakovala, Marešův trestňák Zlínští odvrátili jen za cenu rohu, po jehož rozehrání jistě zasáhl brankář Dostál.
V 74. minutě Zlín zaútočil po pravé straně, V.Vukadinovič vlétl do boleslavského vápna a z plného běhu křížnou ranou po zemi prostřelil Diviše - 1:1.
V 76. minutě hlavní rozhodčí Královec ponechal bez potrestání podražení Chramosty na hranici zlínské šestnáctky.
V 79. minutě Zlínští zatlačili boleslavské fotbalisty do pokutového území a při centru z pravé strany Hůlka neubránil Harbu, spíše mu vlastní nešikovností připravil palebnou pozici, a zlínský forvard tak snadno dokonal šokující zvrat v utkání - 1:2.
Zbývající čas včetně nastavených tří minut se odehrával většinou na zlínské polovině hřiště, ale boleslavský tlak vytoužený efekt neměl. Gólman Dostál výtečným zákrokem vyrazil Pauschekovu střelu na roh, o chvíli později bravurně zlikvidoval Přikrylovu hlavičku po Magerově nadýchaném obloučku a při Fleišmanově nepřesné střele z deseti metrů měl štěstí, neboť míč zlínskou branku minul. V nastaveném čase při boleslavském trestňáku z boku vápna se do zlínské šestnáctky vypravil i brankář Diviš, a když se Marešovy rozehrávky zmocnili Zlínští, pádili proti prázdné brance, ovšem jasnou gólovou šanci pokazili ofsajdovou přihrávkou.

Sestava FK Mladá Boleslav: Diviš - Pauschek, Hůlka (81. Klobása), Da Silva, Fleišman - Přikryl, Matějovský (61. Jánoš), Kúdela, Mareš - Chramosta, Mebrahtu (70. Magera).

Sestava FC Fastav Zlín: Dostál - Pazdera, Jugas, Hájek, Matějov - Štípek (83. Fantiš), Holík, Traoré, Vukadin Vukadinovič - Diop (61. Harba), Jordan (53. Kopečný).

Góly: 2. Golgol Mebrahtu - 74. Vukadin Vukadinovič, 79. Harba

ŽK: Fleišman - V. Vukadinovič, Diop

Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Moláček

Diváků: 2410

Fanshop banner