Tři body za výborný výkon a tři trefy
Klub

Tři body za výborný výkon a tři trefy

Redakce

Boleslavští soustředěným výkonem po celých devadesát minut přehráli východočeského soupeře a třemi góly si vylepšili bodový zisk i celkové skóre v ligové tabulce.

V prvním poločase byli Boleslavští po poznání nebezpečnější v útočné fázi než protivník, což také vyjádřili dvěma góly. Nedůrazná střelecká zakončení hradeckých hráčů brankář Mikulec bez obtíží zvládnul.
V 8. minutě zahrozili Hradečtí a vynutili si dva rohové kopy, které však promarnili. V 11. minutě Machů parádně uvolnil Davida Nováka a jeho zakončení placírkou hradecký gólman Šeba se štěstím vyrazil. O tři minuty později boleslavskou kombinační akci zakončil Šimon střelou těsně vedle branky. V 18. minutě Komárkova bomba z pětadvaceti metrů minula pravý horní růžek hradecké branky jen o centimetry.
Ve 22. minutě neúprosný a úspěšný boleslavský presink předcházel dělové ráně Machů k levé tyči hradecké branky - 1:0.
Ve 28. minutě se po rozehrání hradeckého trestného kopu dostal k míči Bičiště a jeho přízemní zakončení pozorný Mikulec chytil.
Ve 38. minutě se David Novák uvnitř hradeckého pokutového území šikovně uvolnil přes protihráče a křížnou ranou po zemi podle gólmana Šeba zamířil k levé tyči - 2:0.
Ve 39. minutě Šípkovo zakončení hradeckého útoku proletělo těsně na boleslavským břevnem.

V úvodu druhého poločasu se střílelo z dálky a častěji na boleslavskou branku. V 51. minutě po rozehraném hradeckém rohu Šípek z necelých dvaceti metrů mířil nad břevno. Na druhé straně hřiště střelu boleslavského Machů zblokovali bránící hráči a gólman Šebo míč snadno lapil. V 55. minutě boleslavskou branku přestřelil Hašek a v 56. minutě těsně pravého horního růžku prosvištěl míč ze Šípkovy kopačky. V 59. minutě Daniel Novák vnikl do hradeckého vápna z pravé strany a jeho zakončení srazil obránce mimo branku.
Závěrečných dvacet minut se bojovalo ve středu hřiště důrazně o každý míč, neboť fotbalisté obou týmů si byli vědomi důležitosti každé povedené přihrávky či naopak hrozby každé chyby. V 70. minutě hradecký Čáp vypálil z dvaceti metrů, ale Mikulce nezaskočil. V 74. minutě Král trestným kopem z osmnácti metrů jen o centimetry minul hradeckou branku u levé tyče. V 79. minutě se Machů řítil sám proti Šebovi, ale hradecký gól včasným vyběhnutím a odvážným zákrokem velkou boleslavskou šanci zmařil. V 83. minutě Šimon přihrál z levé strany do hradecké šestnáctky Jakubu Novákovi, kterému soupeř ve střelbě zabránil faulem a sudí Štefan bez váhání nařídil penaltu.
V 84. minutě Machů rázným pokutovým kopem pojistil boleslavskou výhru - 3:0.
Boleslavští se v ligovém pořadí bodově dotáhli právě na Hradec Králové a posunuli se ze třinácté příčky do napěchovaného středu tabulky.

Trenér boleslavských dorostenců Michal Kolčava neskrýval spokojenost: „Odehráli jsme velmi dobré utkání podpořené kvalitními individuálními výkony. Soupeře jsme předčili v rychlosti, důrazu a i na míči jsme byli lepší. Po prvním poločase, který jsme vyhráli 2:0, jsme se soustředili na zodpovědnou hru v druhém poločase, kdy soupeř vypadal fotbalověji, ale my jsme kontrolovali utkání pozornou hrou. Dnes jsme všichni právem spokojeni. Naším cílem je předvedený výkon zopakovat i v následujících utkáních."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Mikulec - Krčmář, Klíma, Král, Procházka - Komárek, Koubský (71. Hajdo) - Daniel Novák (88. Fingerhut), Machů (90. Chládek), David Novák (66. Jakub Novák) - Šimon (85. Koubek).

Sestava Hradec Králové U19: Šeba - Křížek (46. Hašek), Vukčevič, Mokrejš, Kadlec - Bičiště, Soukeník (63. Petřík) - Miker, Jukl, Čáp - Šípek.

Góly: 22. a 84. Machů (druhý z pokutového kopu), 38. David Novák.

ŽK: Machů - Miker

Rozhodčí: Štefan - Nejedlo, Roth

Diváků:105

Fanshop banner