Boleslav postoupila přes Hradec do pohárového čtvrtfinále
Klub

Boleslav postoupila přes Hradec do pohárového čtvrtfinále

Redakce

Boleslavští obhajující zisk pohárové trofeje v předchozího ročníku porazili prvoligového rivala a zaslouženě postoupili do čtvrtfinálové fáze českého poháru MOL Cup 2016-17. Lukáš Magera pomohl boleslavskému postupu hattrickem.

V prvním poločase byli Boleslavští lepší a těsné vedení o jeden gól bylo pro soupeře milosrdným vyjádřením poměru sil na hřišti. Už ve 4. minutě první boleslavskou šanci nedal Klobása. V 8. minutě od Keresteše putoval míč přes Klobásu k Marešovi a po jeho centru se Mebrahtu neprosadil z pěti metrů. Ve 12. minutě po spolupráci s Magerou vystřelil Vukadinovič, ale hradecký brankář Lindr byl u levé tyče včas.
Ve 20. minutě Mebrahtu vybojoval míč nedaleko soupeřova vápna, Magera akci rozehrál vlevo na Klobásu, jehož ostrý centr Lindr vyrazil před Mebrahtua, který z malého vápna otevřel skóre utkání - 1:0.
Hradečtí zaútočili po levé straně, a když se Malinský přes Jánoše dral do boleslavského pokutového území, upadl a sudí Houdek nařídil penaltu.
Ve 24. minutě Schwarz pokutovým kopem, jehož směr Šeda vystihl a míč tečoval, vyrovnal na 1:1.
Ve 26. minutě se Marešova střela odrazila od Vukadinoviče za Lindrova záda do hradecké branky, ale rozhodčí kvůli Vukadinovičově ofsajdu gól neuznali.
Ve 31. minutě několikaminutové obléhání hradecké branky vyvrcholilo Jánošovým centrem a Magerovou hlavičkou, která Lindra zaskočila a míč vysokým obloukem zapadl k pravé tyči - 2:1.
Ve 38. minutě největší hradeckou šanci ze hry zmařil famózním zákrokem brankář Šeda, když vyrazil Krátkého ránu z malého vápna po předchozím centru z levé strany. Poločas tak skončil zaslouženým, i když těsným vedením Boleslavi.

Do druhého poločasu vběhli úspěšněji Hradečtí. Necelé tři minuty po změně stran po přihrávce Pavla Černého přestřelil boleslavskou branku z deseti metrů Schwarz. Zanedlouho se však již trefil.
V 54. minutě hradeckou povedenou kombinační akci završil Trubač centrem z levé strany a Schwarz přízemní střelou vyrovnal na 2:2.
Boleslavští však nadále dirigovali hru a vrátili se do vedení.
V 66. minutě po Vukadinovičově centru Klobásovo zakončení Lindr vyrazil, Magerovu první dorážku zablokovali obětaví obránci, ovšem druhým pokusem boleslavský kapitán už rozvlnil síť v hradecké brance - 3:2.
Hradečtí vzápětí kontrovali svižným útokem, který zakončil Plašil hlavičkou do pravého horního růžku, kam se však Šeda výtečně natáhl a zabránil téměř jistému třetímu vyrovnání. V 74. minutě čerstvý Přikryl utekl Chlebounovi a zpětnou přihrávkou nabil Vukadinovičovi, jenž ranou bez přípravy soupeřovu branku minul. V 81. minutě Matějovského dlouhý pas Přikryl elegantně zpracoval v hradecké šestnáctce, ještě elegantněji obehrál stopera Chlebouna a tvrdě vystřelil k levé tyči, odkud Lindr míč srazil do rohu. V 84. minutě Matějovský z pětadvaceti metrů netrefil hradeckou branku a o tři minuty později Klobásovo zakončení Marešova centru Lindr šťastným zákrokem zneškodnil.
V 90. minutě Magera pojistil boleslavskou výhru z pokutového kopu nařízeného za Přikrylovo podražení Vobejdou - 4:2.
Boleslavští postoupili do čtvrtfinále českého poháru MOL Cup, které se bude hrát až v jarní sezóně 2017.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Jánoš, Hůlka, Da Silva, Keresteš - Vukadinovič (90. Chramosta), Magera, Kúdela (64. Matějovský), Mareš - Mebrahtu (71. Přikryl), Klobása.

Sestava FC Hradec Králové: Lindr - Plašil, Chleboun, Nosek, Mudra - Vobejda - Krátký (75. Milan Černý), Trubač, Schwarz, Malinský - Pavel Černý (75. Žondra).

Góly: 31., 66. a 90. Magera (třetí z pokutového kopu), 20. Golgol Mebrantu - 24. a 54. Schwarz (první z pokutového kopu)

ŽK: Vukadinovič, Da Silva - Malinský, Vobejda

Rozhodčí: Jiří Houdek - Tomáš Mokrusch, Ondřej Černý

Diváků: 693

Fanshop banner