Zasloužená výhra po dobrém výkonu na jihu Čech
Klub

Zasloužená výhra po dobrém výkonu na jihu Čech

Redakce

Šestnáctiletí boleslavští dorostenci přivezli z jižních Čech tři body, když na soupeřově hřišti předvedli zodpovědný přístup k herním povinnostem a kvalitní fotbalový projev. V ligové tabulce si tak pojistili krásné třetí místo za dosud neporaženými druhou Spartou a vedoucí Slavií.

První poločas začali Boleslavští dobře, ale po vedoucím gólu polevili a soupeř hru vyrovnal, skóre však nikoliv. Už ve 2. minutě Lukáč našel zpětnou přihrávkou Vozába a jeho střela šla těsně vedle jihočeské branky. V 10. minutě Skramuského centr Vozáb usměrnil hlavou do gólmanovy náruče. V příští minutě už se Boleslavští radovali z gólu.
V 11. minutě Vozábovo zakončení se po odrazu od spoluhráče Lukáče dokutálelo do soupeřovy branky - 0:1.
Ve 20. minutě po Maškově trestném kopu Šmejda hlavou špatně trefil míč a z boleslavské šance nic nebylo. Ve 31. minutě po akci Lukáče a Vozába zakončil boleslavský útok Žádný nad branku. Ve 38. minutě si boleslavský brankář Štipl poradil s nebezpečnou českobudějovickou střelou.

Do druhého poločasu vstoupili Boleslavští s chutí a zanedlouho své vedení navýšili. Pět minut po změně stran se po Plotnárkově trestném kopu ocitl Chleborád sám na malém vápně s míčem, ale netrefil se.
Ve 48. minutě českobudějovický brankář neudržel Maškův trestný kop a Chleborádovi se tentokrát dorážka povedla - 0:2.
V 58. minutě se ocitl po třetí po změně stran v šanci Chleborád, ale nezpracoval si dobře míč. V 72. minutě po spolupráci Vozába s Graclem neproměnil střeleckou příležitost Motyčka. V 76. minutě po Maškově přihrávce Vozáb běžel sám na českobudějovického gólmana, gól však nedal.
V 78. minutě Mašek po krásné individuální akci završil boleslavskou výhru třetím gólem - 0:3.

Trenér boleslavských dorostenců Jan Páník označil vítězství svého týmu za zasloužené: „Vstup do utkání jsme měli tentokrát výborný a dvacet minut to byl z naší strany skvělý fotbal. Dali jsme branku a několik dalších možností nevyužili. Pak jsme začali chybovat a soupeř se dostal více do zápasu. Jen se štěstím jsme neinkasovali vyrovnávací branku. Ve druhé půli jsme opět zlepšili hry a po zásluze přidali další góly. Dobře jsme pracovali i směrem dozadu a brankář Štipl byl už téměř bez práce. Vítězství jsme si plně zasloužili. Velmi dobré výkony předvedli Mašek a Vozáb."

Sestava FK Mladá Boleslav U16: Štipl - Johanides, Chleborád, Šmejda, Skramuský (75. Bárta) - Žádný (65. Havlina), Mašek - Velechovský (55. Stanislav), Lukáč (65. Gracl), Plotnárek (70. Motyčka) - Vozáb.

Góly: 11. Lukáč, 48. Chleborád, 78. Mašek.

Rozhodčí: Matyš - Hučík, Talíř

Diváků: 50

Fanshop banner