Soupeři ze dna tabulky nastříleli pět gólů
Klub

Soupeři ze dna tabulky nastříleli pět gólů

Redakce

Jednoznačným vítězstvím nad posledním týmem si boleslavští dorostenci vylepšili skóre, které nyní mají o jeden gól aktivní, a v ligovém pořadí si upevnili pozici ve vyrovnaném středu tabulky, kde šesté Brno a sedmá Ostrava mají devatenáct bodů, osmé Slovácko o jeden bod méně, devátý Hradec, desátá Boleslav a jedenáctý Zlín shodně po sedmnácti a dvanácté Budějovice šestnáct bodů.

V prvním poločase Boleslavští nasázeli Hlučínu tři góly v rozmezí patnácti minut a prakticky tak rozhodli o svém vítězství. První nebezpečnou akci však ukázali Hlučínští. Ve 4. minutě Fojtíkovo nedůrazné zakončení boleslavský brankář Mikulec zvládl. V 8. minutě Šimonovu ránu z plného běhu hlučínský gólman Charvát vyrazil s přispěním velké dávky štěstí.
V 10. minutě předvedli Boleslavští akci, jako z učebnice moderního fotbalu. Machů rozehrál útok pasem na Davida Nováka, jenž z pravé strany odcentroval před branku, kde Vejr rázně hlavičkoval k levé tyči - 1:0.
Ve 12. minutě hlučínský trestňák od postranní lajny rozehrál Fojtík a hlavou nepřesně zakončil Macík. V 19. minutě nepovedený boleslavský trestný kop z kopačky Machů snadno chytil Charvát.
Ve 21. minutě po spolupráci s Davidem Novákem se podruhé střelecky prosadil boleslavský kapitán Vejr, když po zemi prostřelil hlučínského brankáře - 2:0.
Ve 23. minutě Daniel Novák odcentroval z levé strany a Machů ze záklonu nepovedeně hlavičkoval.
Ve 25. minutě chybu hlučínské defenzívy využil Šimon a z jeho nezištné přihrávky David Novák skóroval šťastnou střelou, kterou gólman Charvát pouze přitlumil, ale v cestě do sítě ji nezabránil - 3:0.
Za třígólového vedení boleslavští dorostenci viditelně polevili. Hlučín získal ve 27. minutě rohový kop, kterému boleslavská defenzíva odolala. O minutu později při snaze odvrátit hlučínský centr si David Novák počínal ve vlastní šestnáctce tak nešikovně, že si nastřelil ruku a rozhodčí Matoušek v tom uviděl důvod k odpískání penalty.
Ve 29. minutě hlučínský Kebísek pokutovým kopem snížil na 3:1.
Tři minuty před přestávkou David Novák přes dva obránce vnikl do soupeřova vápna, jeho přízemní centr brankář Charvát vyrazil k Rudzanovi, který ovšem nedopravil z malého vápna míč do odkryté branky.

Druhý poločas se dohrával v pohodlném tempu a s dlouhými úseky bez gólových příležitostí. První po změně stran měl boleslavský Šimon, když zachytil nezdařený soupeřův odkop, ale dlouho váhal, jak s nabídnutou šancí naložit, až lajdácky a nepřesně vystřelil z dálky. V 59. minutě Machů uvolnil Daniela Nováka, který nastřelil pouze nohy bezmocného hlučínského brankáře a Vejrova dorážka hlavou postrádala razanci i přesné umístění. V 61. minutě Boleslavští nevyužili rohový kop a následné úporné obléhání hlučínské branky. V 65. minutě trestný kop hlučínského Fojtíka snadno Boleslavští odvrátili. V 67. minutě Koubský tvrdou ranou z pětadvaceti metrů jen o pár centimetrů přestřelil hlučínskou branku. V 80. minutě vyzněla marně snaha hlučínského Matějíčka ohrozit Mikulce v boleslavské brance. V závěrečné desetiminutovce Boleslavští své vítězství nad odevzdaným soupeřem zvýraznili dvěma góly.
V 82. minutě po spolupráci s Vejrem běžel Jakub Novák sám proti hlučínskému brankáři, kterého s přehledem prostřelil - 4:1.
V 90. minutě Rudzan výtečně pronikl zleva do hlučínského vápna a z jeho přihrávky se snadno do prázdné branky trefil Jakub Novák - 5:1.

Trenér mladoboleslavských dorostenců Michal Kolčava byl spokojený především s tříbodovým ziskem do vyrovnané ligové tabulky: „Je potřeba si vážit a cenit každého vítězství a zejména těch, v kterých nepodáte dobrý výkon. Proto beru tři body a věřím, že příští utkání v Karviné předvedeme lepší hru."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Mikulec - Krčmář (56. Procházka), Klíma, Král, Rudzan - Komárek (84. Hajdo), Machů (84. Chládek) - David Novák (70. Jakub Novák), Vejr, Daniel Novák - Šimon (56. Koubský).

Sestava FC Hlučín: Charvát - Kebísek, Kulig, Macík, Malík - Matějček, Lubovský - D'Agnelli, Fojtík, Podraza (67. Urbančík) - Ságner.

Góly: 10. a 21. Vejr, 82. a 90. Jakub Novák, 25. David Novák - 29. Kebísek (z pokutového kopu).

Rozhodčí: Matoušek - Kožej, Kuba

Fanshop banner