Výhra po dramatickém průběhu byla podle Kalvody zasloužená
Klub

Výhra po dramatickém průběhu byla podle Kalvody zasloužená

Redakce

Boleslavský trenér Leoš Kalvoda se na své hráče zlobil, že příznivý náskok z prvního poločasu hned po přestávce znehodnotili hloupou chybou v defenzívě. Vršovický lodivod Miroslav Koubek uznal kvalitu a o poznání vyspělejší počínání v koncovce boleslavských fotbalistů, než předváděli hráči Bohemians.

„Utkání se mně hodnotí velice dobře, i když v jeho průběhu mně dobře nebylo," přiznal mladoboleslavský kouč Leoš Kalvoda, který vítěznou bitvu ve vršovickém Ďolíčku označil za nejtěžší utkání v době jeho působení v Mladé Boleslavi. „První poločas jsme dohráli v pohodě, a i když jsme hráče upozorňovali, že vedení dva nula je ošidné a neměli by pustit soupeře ke snížení, tak hned v první minutě druhého poločase jsme blbě inkasovali a začali se o výsledek bát. Bohemka měla hodně nebezpečných útoků a pár šancí, při kterých nás podržel brankář Diviš. Přesto se domnívám, že jsme vyhráli zaslouženě," dodal Leoš Kalvoda, jenž se netajil tím, že na postavení Boleslavi v čele ligové tabulky je příjemný pohled. K vyloučení Jiráska ze soupeřova týmu se vyjádřil jasně a stručně: „Zákrok na Matějovského byl zezadu a vyloučení bylo správné."

Trenéra Bohemians Miroslava Koubka novináři vyzvali, aby prozradil, zda se na Jiráska zlobí více za ztrátu míče před inkasováním prvního gólu, nebo za faul, po němž byl vyloučený. „Obojí bylo od Jiráska hloupé a zbytečné," odvětil Miroslav Koubek a k průběhu zápasu řekl: „Viděli jsme atraktivní utkání, v němž jsme hráli proti silnému soupeři, který potvrdil své kvality hlavně v zakončení. Potrestal naše chyby góly, naopak my jeho chyby nepotrestali. V koncovce jsme postrádali rutinu a klid."

Fanshop banner