V urputné bitvě Boleslavští poprvé vyhráli ve vršovickém Ďolíčku
Klub

V urputné bitvě Boleslavští poprvé vyhráli ve vršovickém Ďolíčku

Redakce

Boleslavští zaslouženě vyhráli ve vršovickém Ďolíčku nad bojovnými Boheminas, kteří dohrávali o deseti bez vyloučeného Jiráska. Pro vývoj utkání byly důležité dva boleslavské góly v prvním poločase.

První poločas začal Marešovou střelou těsně vedle branky Bohemians. Potom na chvíli převzali iniciativu Bohemians a ve 12. minutě byli blízko gólu, když Holendův centr tečovaný Bergrem nasměroval boleslavský stoper Da Silva k levé tyči vlastní branky, ale Diviš reflexivním zákrokem vytlačil míč na roh. Po 20. minutě Holendovu přihrávku před boleslavskou brankou nezpracoval Mašek a na druhé straně si s Chramostovým centrem před Budínského brankou neporadil Klobása.
Ve 27. minutě Jiráska obral o míč Matějovský, a protože se tak stalo pětadvacet metrů od soupeřovy branky, tak si s přehledem sobě vlastním připravil střeleckou pozici a zamířil přesně k levé tyči - 0:1.
Ve 29. minutě brankář Diviš neudržel vysoký míč v rukavicích, ale Bohemians nabídnutou šanci nevyužili a získali pouze roh, po jehož rozehrání Havel hlavičkoval mimo branku. Ve 35. minutě po Marešově centru Klobása z pár kroků nastřelil Budínského a dorážku z necelých patnácti metrů poslal Matějovský do pravé tyče, načež se Bohemians se štěstím ubránili. V příští minutě však již prohrávali o dva góly.
Ve 36. minutě Přikrylův přesný přízemní centr Chramosta v soupeřově vápně jistě zpracoval, vzápětí se zbavil obránce a křížnou střelou skóroval - 0:2.
Bohemians podporovaní hlučnou diváckou kulisou se vrhli do útočení a těsně před přestávkou si vynutili ve dvou minutách tři rohové kopy, které Boleslavští přežili bez úhony. Ve 45. minutě Holendův centr usměrnil k levé tyči Hašek, ale Diviše nezaskočil.

Druhý poločas nebyl snadným pokračováním prvního, jak by se při dvougólovém vedení dalo čekat. Bohemians hned první akci po změně stran proměnili v gól a probuzená dramatičnost zápasu vydržela až téměř do poslední minuty.
Ve 46. minutě Boleslavští zaváhali na své levé defenzivní straně, odkud Dostálův centr přiletěl k Jiráskovi, který se trefil k levé tyči - 1:2.
Rázem bylo hráčů Bohemians plné hřiště. Doráželi na boleslavskou branku ve snaze o vyrovnání, což se jim však nepodařilo, i když k němu byli několikrát blízko. Ale i Boleslavští měli šance. V 50. minutě Hašek jen těsně přestřelil boleslavskou branku. V 59. minutě Chramosta přesně přihrál přes šířku branky Fleišmanovi a ten z plného běhu nastřelil Budínského. V 65. minutě Holendovu umístěnou střelu Diviš vytáhl na roh.
Jiskřivé atmosféře živené bouřlivým publikem podlehl Jirásek a v 66. minutě přemotivovaným zákrokem u postranní lajny sestřelil zezadu Matějovského, což sudí Proske ohodnotil červenou kartou a zbylou necelou půlhodinku dohrávali Bohemians v oslabení.
V 69. minutě Diviš dvěma bravurními zákroky zmařil gólové šance soupeře vždy za cenu rohu. V 75. minutě zdařilou boleslavskou akci z levé strany zakončil Přikryl střelou z deseti metrů do břevna a v příští minutě další nebezpečný atak završil Vukadinovič gólem, který však sudí neuznali kvůli domnělému ofsajdu, o kterém se u postranní lajny hlavní Proske s asistentem Dobrovolným dvě minuty radili.
V 87. minutě Fleišman přihrál dovnitř soupeřova pokutového území Přikrylovi a ten s přehledem potvrdil boleslavskou výhru zdařilou střelou k levé tyči - 1:3.
Teprve v tuto chvíli napětí na hřišti i v hledišti pokleslo na standardní úroveň a Boleslavští dovedli utkání přes čtyřminutové nastavení do zaslouženého tříbodového zisku.

V pátečním utkání ve vršovickém Ďolíčku nemohli za Boleslav hrát Magera kvůli trestu za čtyři žluté karty a Čmovš, Rada, Fabián, Mebrahtu, Kysela, kteří byli zranění.
Sestava FK Mladá Boleslav: Diviš - Pauschek (71. Vukadinovič), Da Silva, Takács, Fleišman - Přikryl, Kúdela, Matějovský (88. Kalabiška), Mareš - Chramosta, Klobása (64. Jánoš).

Sestava Bohemians Praha 1905: Budinský - Dostál (86. Kuchta), Gajič, Krch, Havel - Hašek, Mašek, Jirásek, Berger (82. Mikuš), Švec - Holenda.

Góly: 46. Jirásek - 27. Matějovský, 36. Chramosta, 87. Přikryl

ŽK: Holenda - Da Silva, Jánoš

ČK: Jirásek (v 66. minutě)

Rozhodčí: Proske - Dobrovolný, Kříž

Diváků: 4103

Fanshop banner