I druhého severočeského soupeře obrali o všechny body
Klub

I druhého severočeského soupeře obrali o všechny body

Redakce

Po pěti výsledkově nevydařených zápasech sedmnáctiletí dorostenci ve dvou zápasech proti severočeským soupeřům naplno bodovali. Po domácí výhře nad Libercem stejným dvougólovým rozdílem přemohli i Jablonec na jeho hřišti. V ligové tabulce se tak z předposledního místa posunuli vzhůru o tři příčky.

První poločas začal jabloneckou šancí. Již ve 4. minutě po soupeřově rychlém přechodu a dobré finální nahrávce boleslavský brankář Barták gólovou příležitost zmařil. Ve 23. minutě po centru z levé strany Gombáš boleslavskou akci zakončil těsně nad branku. V příští minutě Moravčíkův centr z levé strany Horák usměrnil hlavou nad jabloneckou branku.
Ve 39. minutě Gombáš centrem z pravé strany našel v soupeřově vápně volného Poura, který střelou bez přípravy našel skulinku u levé tyče jabloneckého brankáře Vajnera a otevřel tak skóre důležitým gólem do šatny - 0:1.

Do druhého poločasu vstoupili boleslavští dorostenci zdařile a navýšili své vedení. Ve 41. minutě po centru z levé strany Para přiklepl míč Pourovi, jenž krásným volejem donutil jabloneckého brankáře k výbornému zákroku, po kterém získali Boleslavští rohový kop a ten proměnili v gólovou příležitost.
Ve 42. minutě Moravčíkův rohový kop usměrnil hlavou Horák do jablonecké branky - 0:2.
Vzápětí se však jablonečtí dorostenci vrátili do hry o body snížením na rozdíl jediného gólu.
Ve 43. minutě Horák netrefil míč při snaze přihrát vlastnímu brankáři a hrubou individuální chybou tak nabídl velkou šanci soupeři, který ji využil, i když míč za záda brankáře Bartáka dostal až po několika pokusech - 1:2.
V 56. minutě hezká boleslavská akce z levé strany vyvrcholila po centru Moravčíka důraznou střelou Milnera kousek vedle pravé tyče jablonecké branky. V 59. minutě Boleslavští zatlačili soupeře do jeho pokutovém území a ve finále dlouhodobého tlaku Para sám před brankářem netrefil branku. V 70. minutě předvedli Jablonečtí rychlou akci středem hřiště a velkou gólovou šanci pokazili střelou nad břevno boleslavské branky.
V 75. minutě po levé straně utekl Bičiště a předložil krásný míč Parovi, který ve skluzu vstřelil branku na konečných 1:3.

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík: „Úvod utkání byl z naší strany zbytečně nervózní a byli jsme rádi, že jsme přežili první gólovou šanci soupeře. Následně jsme hru dostali pod naší kontrolu a byli častěji na míči. Bohužel naše snaha končila většinou před pokutovým územím soupeře. V závěru poločasu jsme se uklidnili gólem do šatny. Druhý poločas jsme začali velmi dobře a vstřelili druhou branku. Následně jsme však naší nekoncentrovaností soupeři nabídli zkorigování výsledku. Druhý poločas jsme si vypracovali gólové šance a byli nebezpečnějším týmem. Nakonec jsme v závěru vstřelili třetí branku a utkání tak zlomili v náš prospěch. V naší hře jsem spatřoval mnoho dobrých fotbalových momentů, ale také časté nepřesnosti, zbrklosti a nervozitu, kterých je třeba se v dalších zápasech zbavit. Z jednotlivců se mně líbili výkony Mrnky a Poura."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Barták - Mrnka, Horák, Kuchař, Kučera - Pour, Kalabis - Milner (79. Čech), Gombáš (56. Majer), Moravčík (68. Bičiště) - Para (76. Vajgl).

Góly FK MB U17: 39. Pour, 42. Horák, 75. Para

Rozhodčí: Krupa - Blaschke, Juris

Diváků: 70

Fanshop banner