Neproměnili ani jednu šanci a proto těsně prohráli
Klub

Neproměnili ani jednu šanci a proto těsně prohráli

Redakce

Před utkáním měla Boleslav jen o bod méně, než Slavia, ale po těsné prohře se boleslavští dorostenci propadli ze středu tabulky na třináctou příčku v osmnáctičlenné celostátní dorostenecké lize U19. V nejbližším mistrovském utkání v sobotu 15. října na domácím trávníku hostí FC Hlučín ze dna ligové tabulky.

V prvním poločase utkání hraného v Horních Počernicích předvedli boleslavští dorostenci kvalitní kombinační hru. Vytvořili si řadu brankových příležitostí, které však nedotáhli k brankovému zakončení a soupeř je potrestal gólem z ojedinělé akce. Jak se ukázalo v druhé polovině utkání, kdy si Boleslavští další příležitosti ke vstřelení vyrovnávacího gólu nevytvořili, byl gól Slávie z prvního poločasu jediný a rozhodl tak celé utkání.
V 9. minutě Vejr průnik středem do slávistické šestnáctky zakončil střelou těsně vedle levé tyče. O minutu později centr zleva Daniela Nováka přizvedl Vejr hlavou před slávistickými stopery ke zcela volnému Davidu Novákovi, jehož střelecký pokus z deseti metrů jeden ze soupeřových obránců zblokoval, takže gólman Přibyl snadno míč u tyče chytil. V 15. minutě Machů přenesl míč doleva Danielu Novákovi, ten se zbavil bránícího hráče a jeho střelu k tyči gólman Přibyl kryl. V 16. minutě předvedl Daniel Novák samostatný průnik z půlky hřiště, před soupeřovu šestnáctku, ale branku minul.
Teprve v 18. minutě slávisté poprvé zahrozili, když Stropek pronikl středem hřiště a vystřelil těsně mimo boleslavskou branku. Ve 25. minutě Boleslavští zaútočili po levé straně, Daniel Novák chytře pustil přihrávku rozběhnutému Rudzanovi, ten přešel přes slávistického beka a nacentroval před branku, kde Machů nastřelil gólmana Přibyla. Pak přišly v rychlém sledu dvě největší boleslavské šance. Ve 26. minutě David Novák nacentroval zprava na bližší tyč slávistické branky, ale Vejrovi se nepodařilo akci úspěšně zakončit, ačkoliv byl sám před gólmanem Přibylem. Ve 28. minutě se po centru zleva od Daniela Nováka ocitl v šanci opět Vejr a prázdnou brankou ze dvou metrů přestřelil. Ve 36. minutě po přihrávce od Machů hodně nebezpečnou střelu aktivního Vejra slávistický gólman se značnými obtížemi vytáhl mimo tyče do zámezí. Po rozehrání následného rohu Rudzanovo zakončení minulo konstrukci branky.
Ve 38. minutě Marešův ostrý centr z rohového kopu šťastně tečoval Marco Lauricella ke vzdálenější tyči boleslavské branky a gólman Mikulec byl bezmocný - 1:0.
Zbytek první poloviny utkání se pak dohrál bez větších šancí.

Do druhé poloviny vstoupila aktivněji Slavia. Ve 47. minutě Marco Lauricella zakončil průnik do boleslavského pokutového území tečovanou střelou těsně mimo branky. Následnému rohovému kopu se Boleslavští ubránili. Ve 49. minutě nebezpečnou střelu slávistického Vejvara boleslavský gólman Mikulec zkrotil nadvakrát. V 53. minutě další nebezpečnou slávistickou akci zastavil opět až Mikulec. Po slávistické desetiminutovce v úvodu druhého poločasu se hra vyrovnala. V 55. minutě střelu boleslavského Daniela Nováka z levé strany gólman Přibyl vytěsnil mimo branku. Následně Boleslavští nevyužili dva těsně po sobě rozehrávané rohové kopy.
V 63. minutě zaútočila Slávia zprava a po střele Pardubského zazvonila tyč za zády gólmana Mikulce, odražený míč pak jeho spoluhráči odehráli do bezpečí. V 78. minutě boleslavský trestný kop zleva skončil tečovaný obránci v zámezí a po rozehraném rohu Král hlavičkoval mimo branku. V poslední desetiminutovce utkání Boleslavští posílili ofenzívu, ale kromě trestného kopu v 87. minutě, který Machů zahrál na přední tyč slávistické branky, kde se o dorážku neúspěšně pokusil Šimon, si jinou šanci nepřipravili. Naopak v závěru tříminutového nastavení Mikulec s námahou vytáhl nebezpečnou střelu Buchy. Po rohovém kopu Slávie rozhodčí Šálková utkání ukončila.

Trenér mladoboleslavských dorostenců Michal Kolčava litoval nevyužitých gólových příležitostí především v prvním poločase: „Do utkání jsme vstoupili aktivně a v prvním poločase byli lepším týmem. Dobrým pohybem a kombinací, která se nám dařila, jsme přehrávali soupeře a vypracovali si tři výborné brankové příležitosti, které jsme trestuhodně zahodili. Navíc jsme sedm minut před poločasem inkasovali po rohovém kopu. Do druhého poločas jsme šli s odhodláním otočit výsledek, ovšem z naší strany již nebyla hra tak kvalitní. My hráli moc složitě, soupeř přidal v osobních soubojích. Výraznou brankovou příležitost jsme si již nevypracovali a tak se nám nepodařilo vyrovnat. Naše neproměnění šancí nás tentokrát stálo body."

Sestava SK Slavia Praha U19: Přibyl - Stropek, Vyskočil, Mareš, Pardubský - Beňo, Antonio Lauricella (62. Havrda) - Vejvar (88. Hönig), Bucha (93. Stehno), Pek (79. Krejdl) - Marco Lauricella.
Sestava FK Mladá Boleslav U19: Mikulec - Krčmář, Klíma, Král, Rudzan - Koubský (72. Šimon), Komárek - David Novák (65. Procházka), Machů, Daniel Novák - Vejr.

Branka: 38. Marco Lauricella
Rozhodčí: Šálková - Jakl, Váša
Žluté karty: Mareš - Krčmář

Diváků: 80

Fanshop banner